Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΤο Poseidonion Grand Hotel διοργάνωσε με επιτυχία για 4η συνεχή χρονιά το Tweed Run στις Σπέτσες
Αθλητικός τουρισμός

Το Poseidonion Grand Hotel διοργάνωσε με επιτυχία για 4η συνεχή χρονιά το Tweed Run στις Σπέτσες

Η έναρξη της ανοιξιάτικης ποδηλατάδας δόθηκε παραδοσιακά με την οικογενειακή φωτογραφία στα σκαλιά του Poseidonion Grand Hotel και στη συνέχεια η πρώτη στάση πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών.

Ο καθιερωμένος πλέον θεσμός του Tweed Run πραγματοποιήθηκε για 4η συνεχή χρονιά από το Poseidonion Grand Hotel των Σπετσών σε συνεργασία με το Ελληνικό Μουσείο Ποδηλάτου. Το αμείωτο ενδιαφέρον του κόσμου για την ιδιαίτερη αυτή εκδήλωση με αναφορές σε αξίες περασμένων εποχών επιβεβαιώθηκε για ακόμα μία φορά, με τις Σπέτσες να αποτελούν τον ιδανικό καμβά και τους συμμετέχοντες να γεμίζουν το ξενοδοχείο και την Πλατεία Ποσειδωνίου με τα ποδήλατα τους και τις προσεγμένες vintage ενδυμασίες τους. 
 
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την εκδήλωση στήριξε η Barbour ως μεγάλος χορηγός, με τα ρούχα της να πλημμυρίζουν το νησί των Σπετσών.
 
Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν στο Poseidonion Grand Hotel με τους άνδρες να απολαμβάνουν το moustache grooming και την περιποίηση των παπουτσιών τους όσο το κομμωτήριο του ξενοδοχείου φρόντιζε για την όμορφη παρουσίαση των κυριών. Κλασικά ποδήλατα αξίας, προσεγμένες μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια εμφανίσεις και χαμόγελα μεταξύ φίλων και γνωστών πρωταγωνίστησαν στο lobby του ξενοδοχείου και την Πλατεία Ποσειδωνίου.


 

Η έναρξη της ανοιξιάτικης ποδηλατάδας δόθηκε παραδοσιακά με την οικογενειακή φωτογραφία στα σκαλιά του Poseidonion Grand Hotel και στη συνέχεια η πρώτη στάση πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών. Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν τσάι και λουκουμάδες, πλαισιωμένοι από τα επιβλητικά πεύκα και τα μεγαλοπρεπή κτίρια της Σχολής.
 
Στη συνέχεια, η βόλτα συνεχίστηκε με προορισμό το Παλιό Λιμάνι και στάση στο εστιατόριο “Ορλώφ” με φόντο τις χρωματικές αντιθέσεις του συννεφιασμένου Σπετσιώτικου ουρανού που εντυπωσίασαν. Στην περιοχή του Φάρου, με θέα τα καπετανόσπιτα των Σπετσών και τα νερά του Αργοσαρωνικού έλαβε χώρα το καθιερωμένο πικ νικ, με επιλογές εμπνευσμένες από τα παραδοσιακά Βρετανικά πικ νικ για τις οποίες φρόντισε ο chef του ξενοδοχείου Σταμάτης Μαρμαρινός.
 
Η ποδηλατάδα σφραγίστηκε με την τελευταία στάση στο Μουσείο της Μπουμπουλίνας όπου τα ποδήλατα αντίκες βραβεύτηκαν στις κατηγορίες “Κλασικά Ποδήλατα”, “Ποδήλατα Πόλης”, “Κούρσες” και “Καλύτερα διακοσμημένο ποδήλατο”. Η απονομή πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο χώρο του μουσείου με τα διαγωνιζόμενα ποδήλατα παραταγμένα στον εξωτερικό χώρο της ιστορικής κατοικίας.
 
Αποκορύφωση του event αποτέλεσε το vintage beauty pageant που πραγματοποιήθηκε στο lobby του Poseidonion Grand Hotel με αντρικές, γυναικείες και παιδικές ενδυμασίες να κλέβουν τις εντυπώσεις της κριτικής επιτροπής. Η Λυδία Ζάνη PR & Marketing Manager της Notos COM,  η ηθοποιός Ναταλία Δραγούμη, η Κέλλυ Δεσύπρη Web Editor του Madame Figaro, ο Χάρης Ντάβλας, Founder του blog In Icons We Trust, η Χρυσιάννα Ανδριοπούλου, Founder του Shoprano blog και ο Παναγιώτης Γρηγορίου, ιδιοκτήτης του 1900 The Barber Shop αποτέλεσαν την κριτική επιτροπή που μέσα σε ευχάριστο κλίμα  γεμάτο χιούμορ αξιολόγησαν τις ωραίες παρουσίες.
 
Οι συμμετέχοντες διακρίθηκαν στις κατηγορίες “Καλύτερη Ενδυμασία Ανδρών”, “Καλύτερη Ενδυμασία Γυναικών”, “Καλύτερη Ομαδική Συμμετοχή”, “Καλύτερο Μουστάκι”, και “Νεότερος” – “Νεότερη” για τις παιδικές συμμετοχές. Οι βραβεύσεις ολοκληρώθηκαν με την απονομή τιμητικής πλακέτας στις Αρχές του τόπου καθώς και στο Ελληνικό Μουσείο Ποδηλάτου αποτίοντας φόρο τιμής στον ιδρυτή του Ιωάννη Σινάνογλου για την προσφορά του στον χώρο του ποδηλάτου. Η βραδιά συνεχίστηκε στο lobby του Poseidonion Grand Hotel με cocktails υπό τους ήχους rock και swing από τους Johnny Vavouras & The Cadillacs.


 

Την Κυριακή, οι tweeders απόλαυσαν brunch στη βεράντα του Poseidonion Grand Hotel, όσο κάποιοι δοκίμαζαν τις δεξιότητες τους με bike trials στην Πλατεία Ποσειδωνίου, σφραγίζοντας με αυτόν τον τρόπο μια επιτυχημένη εκδήλωση.
 
Ο Αντώνης Βορδώνης, διευθύνων σύμβουλος του Poseidonion Grand Hotel, δήλωσε:
 
“Το 4ο Tweed Run ήρθε για να επιβεβαιώσει ότι μιλάμε πλέον για ένα θεσμό που έχει καθιερωθεί στο νησί των Σπετσών. Κάθε χρόνο από την πρώτη χρονιά αντιλαμβανόμαστε πόσο το αγκαλιάζει ο κόσμος του νησιού αλλά και οι επισκέπτες από την υπόλοιπη χώρα, δίνοντας μας έτσι το έναυσμα για ακόμα περισσότερες πρωτοβουλίες που προάγουν την ψυχαγωγία και την ευχαρίστηση με γνώμονα την ανάδειξη του προορισμού των Σπετσών. Εκδηλώσεις όπως το Tweed Run συνάδουν αρμονικά με τον χαρακτήρα του Ποσειδωνίου αλλά και του τόπου, με την φύση και την αρχιτεκτονική του, αλλά πάνω από όλα με τις αξίες του όπως είναι η ευγένεια και αρχοντιά των ανθρώπων του, αξίες και ήθη που προωθούνται μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις.”
 
Το Tweed Run διεξήχθη υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών και του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Σπετσών. Χορηγοί επικοινωνίας ήταν το Madamefigaro.gr, το Fay’s Control,  το Greek Travel Pages και το In Icons We Trust.

 

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024