Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορές'Κάθοδος' 7.000 Αυστριακών τουριστών στην Κύπρο
Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού

'Κάθοδος' 7.000 Αυστριακών τουριστών στην Κύπρο

Ως βάση του ταξιδιού των μελών της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Αυστρίας PVO επιλέχθηκε η περιοχή Αγ. Νάπας / Πρωταρά, όμως πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε διάφορες περιοχές της Κύπρου, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν το νησί εκτός της καλοκαιρινής περιόδου.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη χρονιά επίσκεψης στην Κύπρο πέραν των 7.000 Αυστριακών συνταξιούχων, μελών της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Αυστρίας PVO (Pensionisternverband) και η οποία διοργανώθηκε από τη θυγατρική της εταιρεία Senioren Reisen, που ανήκει στο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Αυστρίας και είναι η μεγαλύτερη και ισχυρότερη οργάνωση ηλικιωμένων στην Αυστρία.

Μετά από εντατικές προσπάθειες του ΚΟΤ, που άρχισαν από το 2015 και ολοκληρώθηκαν το 2016, επετεύχθη η επιλογή της Κύπρου, για να προστεθεί έτσι ακόμη ένα λιθαράκι στη  μεγάλη προσπάθεια για αύξηση των αφίξεων εκτός των μηνών του καλοκαιριού. Στη σημαντική αυτή προσπάθεια και την επιτυχημένη υλοποίησή της συνέβαλαν, εκτός από τον Οργανισμό, και η Hermes Αirports, ο αντιπρόσωπος της εταιρείας στην Κύπρο (Summertimes), τα ξενοδοχεία τα οποία επιλέχθηκαν να φιλοξενήσουν τους Αυστριακούς επισκέπτες (Tsokos Hotels), οι τοπικές αρχές, οι ξεναγοί που ανέλαβαν την συνοδεία των επισκεπτών κ.ά.

Ως βάση του ταξιδιού επιλέχθηκε η περιοχή Αγ. Νάπας / Πρωταρά, όμως πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε διάφορες περιοχές της Κύπρου, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν το νησί εκτός της καλοκαιρινής περιόδου. Το πρόγραμμα τους περιλάμβανε υποχρεωτικές εκδρομές, ενώ υπήρχε η δυνατότητα επιλογής από μια σειρά προαιρετικών εκδρομών και δραστηριοτήτων, κάτι το οποίο και επέλεξε η πλειονότητα των συμμετασχόντων.

Τα συγκεκριμένα ταξίδια, πέραν του οφέλους που είχαν για την Κύπρο όσο αφορά την δημιουργία τουριστικής κίνησης σε μια χαμηλή σχετικά περίοδο και των εσόδων από τις υπηρεσίες που προσφέρθηκαν, συνέβαλαν και στην προβολή της Κύπρου στην αυστριακή αγορά αφού κατά τη διάρκεια των 5 βδομάδων συνόδευσαν τις ομάδες δημοσιογράφοι από τοπικά έντυπα και ραδιοφωνικούς σταθμούς, αλλά και συνεργείο από την κρατική τηλεόραση.

H επιτυχημένη διοργάνωση του πρώτου χρόνου αποδεικνύει, πέραν κάθε αμφιβολίας, την δυνατότητα της Κύπρου να φιλοξενεί τουρισμό και εκτός της καλοκαιρινής περιόδου, προσφέροντας ένα φάσμα δραστηριοτήτων που απευθύνονται σε διάφορα τμήματα της αγοράς, πέραν του ήλιου και θάλασσας (Τρίτη ηλικία, αθλητικός τουρισμός κ.ά.) αλλά και της δυνατότητάας της να αναλαμβάνει με επιτυχία τη διοργάνωση μεγάλων εκδηλώσεων κ.λπ., που απαιτούν συντονισμό και συνεργασία μεταξύ των διαφόρων φορέων.

Ανάλογος αριθμός Αυστριακών επισκεπτών αναμένεται και την άνοιξη του 2018.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024