Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤαξιδιωτική Οδηγία των ΗΠΑ για τα καλοκαιρινά ταξίδια προς την Ευρώπη
Ταξιδιωτική Οδηγία

Ταξιδιωτική Οδηγία των ΗΠΑ για τα καλοκαιρινά ταξίδια προς την Ευρώπη

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν τους Αμερικανούς πολίτες για συνεχιζόμενη απειλή τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη, σε τουριστικές τοποθεσίες, κόμβους μεταφορών, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία και εστιατόρια.

Το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε προειδοποίηση για τα καλοκαιρινά ταξίδια στην Ευρώπη, αναφέροντας τη συνεχιζόμενη απειλή τρομοκρατικών επιθέσεων σε τουριστικές τοποθεσίες, κόμβους μεταφορών και αγορές / εμπορικά κέντρα, καθώς και ξενοδοχεία και εστιατόρια.

“Οι πολίτες των ΗΠΑ θα πρέπει να βρίσκονται σε επαγρύπνηση σε αυτές και σε παρόμοιες τοποθεσίες, ιδίως κατά την προσεχή θερινή τουριστική περίοδο, όπου μεγάλα πλήθη μπορεί να είναι συγκεντρωμένα”, αναφέρεται στην προειδοποίηση της 1ης Μαΐου.

Η προειδοποίηση ανέφερε ότι πρόσφατα γεγονότα στη Γαλλία, τη Ρωσία, τη Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο “δείχνουν ότι το ‘Ισλαμικό κράτος’ και τα παρακλάδια του έχουν την ικανότητα να σχεδιάζουν και να εκτελούν τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη” και ότι παρόλο που οι τοπικές κυβερνήσεις συνεχίζουν τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις, “το Υπουργείο εξακολουθεί να ανησυχεί για το ενδεχόμενο μελλοντικών τρομοκρατικών επιθέσεων, ενώ οι Αμερικανοί πολίτες θα πρέπει να είναι πάντοτε σε εγρήγορση για το ενδεχόμενο οι τρομοκράτες ή οι εξτρεμιστές να διενεργούν επιθέσεις με ελάχιστη ή καμία προειδοποίηση”.

Οι τακτικές της τρομοκρατίας περιλαμβάνουν τη χρήση πυροβόλων όπλων, εκρηκτικών, οχημάτων ως συσκευές πρόσκρουσης και όπλων με αιχμηρά άκρα που είναι δύσκολο να ανιχνευθούν πριν από μια επίθεση, αναφέρει, τέλος, η ειδοποίηση.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024