Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Θαλάσσιος τουρισμός

Η Αττική ανάμεσα στους σημαντικότερους προορισμούς για θαλάσσιο τουρισμό στην Ελλάδα

Βίκυ Καραντζαβέλου - 05 Μάιος 2017, 10:05

Ενεργή συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στο 16 ο Ναυτικό Σαλόνι Πειραιά 'East Med Yacht Show' στη Μαρίνα Ζέας, 4 – 7 Μαΐου 2017.


Τις σημαντικές δυνατότητες που έχει η Αττική να εξελιχθεί σε κορυφαίο προορισμό θαλάσσιου τουρισμού στην Ελλάδα παρουσιάζει η Περιφέρεια Αττικής, η οποία στηρίζει με την αιγίδα της και συμμετέχει και φέτος στο 16 στο Ναυτικό Σαλόνι Πειραιά “East Med Yacht Show”, που διοργανώνεται στη Μαρίνα Ζέας από τις 4 έως τις 7 Μαΐου 2017.

Έχοντας ως “εφόδια” την εξαιρετική ακτογραμμή της Αττικής και των νησιών του Αργοσαρωνικού, η οποία υποστηρίζεται από ένα αξιόλογο δίκτυο μαρινών και καταφυγίων για την ασφαλή πρόσδεση, ελλιμενισμό και εφοδιασμό των σκαφών όλων των τύπων, καθώς και τη σημαντική ναυτική παράδοση της περιοχής, η Περιφέρεια της Αττικής παρουσιάζει τις σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης που έχει ο θαλάσσιος τουρισμός της Αττικής. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ο συνδυασμός του θαλάσσιου τουρισμού με επισκέψεις στους κορυφαίους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία, τα οποία βρίσκονται στην Αθήνα, τον Πειραιά αλλά και διάσπαρτα σε όλη την Αττική και τα νησιά του Αργοσαρωνικού, σε απόσταση αναπνοής από τους χώρους ελλιμενισμού των σκαφών.

Στη θεματική αυτή τουριστική έκθεση, η οποία έχει ως στόχο την ανάδειξη της Ελλάδας σε κορυφαίο προορισμό θαλάσσιου τουρισμού διεθνώς, η Περιφέρεια Αττικής επιδιώκει όχι μόνο την παρουσίαση των σημαντικών πλεονεκτημάτων της Αττικής αναφορικά με τον θαλάσσιο τουρισμό στο ευρύ κοινό, αλλά και την παρουσίαση όλων των ελληνικών επαγγελματικών τουριστικών σκαφών όλων των τύπων και δυνατοτήτων, με στόχο την πιθανή ανάπτυξη κοινών δράσεων και συνεργασιών στον χώρο του θαλάσσιου τουρισμού.

Αναφορικά με την συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στην εν λόγω έκθεση, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος για τον Τουρισμό της Περιφέρειας Αττικής, κα Ελένη Δημοπούλου, τονίζει τα εξής: “Η θάλασσα, πηγή πλούτου και ευημερίας για την Αττική διαχρονικά, μπορεί και σήμερα να αποτελέσει το έναυσμα για τουριστική ανάπτυξη, με σημαντικό οικονομικό όφελος, ποιοτικά αναβαθμισμένη, ήπια και με σεβασμό στο θαλάσσιο περιβάλλον για όλη την Αττική Ριβιέρα και τα νησιά του Αργοσαρωνικού, ανάλογα με τον βαθμό ωριμότητας κάθε προορισμού. Ήδη οι κινήσεις που κάναμε ως Περιφέρεια Αττικής με προηγούμενες επισκέψεις ξένων επαγγελματιών του κλάδου έχουν αποδώσει καρπούς και πλέον είμαστε σε θέση να αισιοδοξούμε ότι η Αττική θα εδραιωθεί και θα προσελκύσει και φέτος σημαντικό αριθμό επισκεπτών με κίνητρο τη θάλασσα”.

Σημειώνεται ότι η ομάδα τουριστικής προβολής της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής, θα βρίσκεται στο περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής καθ’όλη τη διάρκεια της έκθεσης, παρέχοντας ενημερωτικό υλικό στο κοινό και στους επιχειρηματίες.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top