Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣχέδιο για χρέωση των τουριστών που εισέρχονται στο ιστορικό κέντρο της Βενετίας
Προορισμός

Σχέδιο για χρέωση των τουριστών που εισέρχονται στο ιστορικό κέντρο της Βενετίας

Το τελικό σχέδιο είναι η εισαγωγή εισιτηρίων στην περιοχή Marciana γύρω από την πιο διάσημη πλατεία της πόλης, αυτήν του Αγ. Μάρκου.

Η Βενετία είναι έτοιμη να ακολουθήσει το πλάνο της εσκεμμένης αποθάρρυνσης των τουριστών που ακολούθησε η Βαρκελώνη, με την εγκατάσταση “μετρητών” για τους τουρίστες στις πιο δημοφιλείς τοποθεσίες της πόλης.

Αρχικά, η πόλη εισήγαγε ξεχωριστές γραμμές για τους ντόπιους και τους τουρίστες στις δημοφιλείς στάσεις των vaporetto (θαλάσσιων λεωφορείων). Κάνοντας ένα ακόμη βήμα προς τον αειφόρο τουρισμό, απαγορεύθηκαν οι τροχοφόρες βαλίτσες που προκαλούν εκωφαντικό θόρυβο και ζημιές στους δρόμους.

Ο δήμαρχος Luigi Brugnaro και η σύμβουλος τουρισμού Paola Mar πρότεινε τον νέο αυτό μέτρο σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου οι μετρητές θα καταγράφουν αρχικά τον αριθμό των ανθρώπων σε δημοφιλείς τοποθεσίες, θα μοιράζουν στη συνέχεια τα στοιχεία σε πραγματικό χρόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την ιστοσελίδα της πόλης, με την ελπίδα να αποτρέψει τους επισκέπτες να επισκέπτονται υπερβολικά συνωστισμένους χώρους, όπως η Πλατεία του Αγίου Μάρκου και το Παλάτι των Δόγηδων.

Φαίνεται ότι το τελικό σχέδιο είναι η εισαγωγή εισιτηρίων στην περιοχή Marciana γύρω από την πιο διάσημη πλατεία της πόλης.

Στο σχέδιο, το δημοτικό συμβούλιο θα εισάγει επίσης νέους χάρτες, που θα προβάλλουν λιγότερο γνωστά δρομολόγια γύρω από τη Βενετία και θα περιλαμβάνουν επίσης τις λιγότερο γνωστές περιοχές, στην τουριστική τους καμπάνια.

Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής ενδείξεις σχετικά με το πότε θα εισαχθούν αυτοί οι μετρητές. Ωστόσο, πέρυσι η UNESCO έδωσε τελεσίγραφο, ότι αν δεν ληφθεί κάποια δράση άμεσα, η Βενετία θα βρεθεί στη “μαύρη λίστα” των περιοχών σε κίνδυνο.

Το δωρεάν WiFi θα είναι επίσης διαθέσιμο σε όλους, επιτρέποντας στο δημοτικο συμβούλιο της πόλης να ακολουθεί και να βλέπει το προφίλ του κάθε επισκέπτη σε κάθε τοποθεσία. Περιοχές, όπως η Πλατεία Αγ. Μάρκου υποφέρουν από τα τεράστια πλήθη τουριστών και είναι προφανές ότι δεν μπορούν να φιλοξενήσουν απεριόριστους αριθμούς – πρέπει επομένως να προστατεύονται.

Η Βενετία τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο δέχεται ετησίως 30 εκατ. τουρίστες, οι περισσότεροι από τους οποίους παραμένουν στις πιο δημοφιλείς τοποθεσίες και διαδρομές γύρω από την πόλη. Η επι πληρωμή είσοδος σε πολλά κεντρικά σημεία της πόλης είναι μια νέα ιδέα για την Ιταλία.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024