Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΜε επιτυχία έκλεισε η ημερίδα για την συνεισφορά των ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων στην τοπική οικονομία του Ηρακλείου
Ξενοδοχία

Με επιτυχία έκλεισε η ημερίδα για την συνεισφορά των ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων στην τοπική οικονομία του Ηρακλείου

Αναγνωρίστηκε από όλους τους φορείς η συνεισφορά των Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων και Δωματίων στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας καθώς είναι ο βασικός αιμοδότης της τοπικής οικονομίας συμπέρασμα που πηγάζει από στοιχεία που παρουσίασαν οι φορείς και οι Δήμοι.

Με την συμμετοχή εκπροσώπων των αρμόδιων για τον τουρισμό φορέων και αρχών του τόπου, πραγματοποιήθηκε στο επιμελητήριο Ηρακλείου η ημερίδα με θέμα “Η συνεισφορά των ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων και δωματίων στην τοπική οικονομία” που διοργάνωσε η Ένωση Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων και Δωματίων Νομού Ηρακλείου ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ.
Στην ημερίδα συμμετείχε ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, ο δήμαρχος Χερσονήσου Γ. Μαστοράκης, οι αντιδήμαρχοι G.A. Garancini (Δήμος Ηρακλείου) και Ε. Αποστολάκη (Δήμος Μαλεβιζίου ), Μουντράκης (Χερσονήσου) εκπρόσωπος του Αστυνομικόύ Δ/της Ηρακλείου Ι. Κανακουσάκη, ο λιμενάρχης Ηρακλείου Ε. Δουβής, η Δ/της της Τουριστικής Αστυνομίας Ε. Μπαντουβά , ο προϊστάμενος Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Κρήτης κ. Στρατάκης Αριστείδης, εκπρόσωπος του δημάρχου Αρχανών – Αστερουσίων κα Χαρά Γενειατάκη, εκπρόσωποι των βουλευτών Ηγουμενίδη, Μιχελογιαννάκη, Βαρδάκη, Συντιχάκη , Γιαμαλάκη Νίκη από ΟΛΗ, Παπαδάκης Μιχάλης (διευθυντής Ενυδρείου Κρήτης), Ψυλάκης Εμμανουήλ (ράδιο ταξί Κνωσσός) και ο Α’ αντιπρόεδρος του επιμελητηρίου κ. Φραγκάκης.
Συζητήθηκαν δε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο των ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων, τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας με τους συναρμόδιους φορείς, οι προοπτικές και η δυναμική που αναπτύσσεται, με τους εισηγητές να δηλώνουν έτοιμοι για να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της σαιζόν, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Ειδικότερα ο βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε ότι η ΝΔ είναι έτοιμη για να συζητήσει με τον κλάδο των ενοικιαζομένων διαμερισμάτων και απεύθυνε πρόσκληση για τα γραφείο του κόμματος στην Αθήνα ώστε να ξεκινήσει ο διάλογος για ένα σαφές θεσμικό πλαίσιο, δίκαιο και λειτουργικό όσον αφορά τις ελεύθερες μισθώσεις αλλά και το επιχειρηματικό περιβάλλον που θα διαμορφώσει η ΝΔ για τις επιχειρήσεις του κλάδου όταν θα γίνει κυβέρνηση.
Ο δήμαρχος Χερσονήσου δήλωσε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν παραμείνει σε λειτουργία καταλύματα 3&4 κλειδιών ως επί το πλείστον δηλαδή καταλύματα που προσφέρουν αναβαθμισμένες υπηρεσίες ενώ τέθηκαν εκτός λειτουργίας μονάδες χαμηλότερων κατηγοριών που αδυνατούσαν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της αγοράς. Παράλληλα δήλωσε ότι ο Δήμος Χερσονήσου είναι αρωγός της ένωσης ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ και αναγνώρισε τις ενέργειες του ΔΣ προς κάθε κατεύθυνση και ειδικότερα προς τον Δήμο για ανάδειξη διαφόρων θεμάτων.
Ο προϊστάμενος ΠΥΤ Κρήτης κ. Στρατάκης δήλωσε ότι τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, δωμάτια, κατοικίες και βίλλες εκπροσωπούν ένα μεγάλο ποσοστό των κλινών και δωματίων σε επίπεδο Κρήτης και αυτό τους δίνει μία δυναμική για διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο.
Η διοικητής της Τουριστικής Αστυνομίας κα Μπαντουβά δήλωσε ότι η Υπηρεσία της είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την ένωση για διάφορα επιμέρους θέματα που αφορούν τα τουριστικά καταλύματα όπως ή ηχορύπανση κλπ.
Ο λιμενάρχης κ. Δουβής διαβεβαίωσε την ΈΝΩΣΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ για θέματα αρμοδιότητας του όπως θαλάσσια ασφάλεια και εταιρίες που παρέχουν θαλάσσιες υπηρεσίες όπως θαλάσσια σπορ ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να λειτουργούν όλοι σε περιβάλλον ασφάλειας και νομιμότητας.
Όλοι οι φορείς και οι εκπρόσωποι τους δήλωσαν την ετοιμότητα τους να συνεργαστούν με την ένωση τόσο για την επίλυση τυχόν προβλημάτων που θα προκύψουν όσο και για την προώθηση λύσεων σε χρονίζοντα προβλήματα.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων και Δωματίων Νομού Ηρακλείου ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες για την διάθεση συνεργασίας και το θετικό κλίμα με το οποίο αντιμετωπίζουν τα προβλήματα του κλάδου, εκφράζοντας την ευχή ότι μέσα από τέτοιες συνέργειες, ο τουριστικός τομέας του τόπου μας θα βγει πολλαπλά ενισχυμένος.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024