Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ακτοπλοΐα

Νέα 48ωρη απεργία προκήρυξε η ΠΝΟ για τις 18 και 19 Μαΐου

Τατιάνα Ρόκου - 17 Μάιος 2017, 12:25

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία την Πέμπτη και την Παρασκευή λόγω της νέας 48ωρης απεργίας που προκήρυξε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία για την Πέμπτη και Παρασκευή, 18 και 19 Μαΐου αντίστοιχα.


Νέα 48ωρη απεργία για την ερχόμενη Πέμπτη και την Παρασκευή προκήρυξε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία κλιμακώνοντας την αντίδρασή της στα νέα μνημονιακά μέτρα. Η απόφαση ελήφθη κατά τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση της ΠΝΟ και σε συνέχεια της 48ωρης απεργίας για τις 16 και 17 Μαΐου.

Η ανακοίνωση της ΠΝΟ αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα: “Η διοίκηση της Παανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, στη συνέχεια του από 4 Μαΐου 2017 δελτίου Τύπου, με το οποίο ανακοίνωνε την απόφασή της για την πραγματοποίηση 48ωρης προειδοποιητικής απεργίας τόσο για τα νέα μνημονιακά μέτρα όσο και για τα καυτά και χρονίζοντα προβλήματα του κλάδου (ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, φορολογικό, ανεργία και μαύρη ανασφάλιστη εργασία, οργανικές συνθέσεις πληρωμάτων, ΣΣΕ κ.λπ.). σε όλες τις κατηγορίες πλοίων για τις 16 και 17 Μαΐου 2017, με προοπτική κλιμάκωσης, κατά τη σημερινή (σ.σ. 16/5) συνεδρίασή της και αφού έλαβε υπ‘όψη της την αδιάλλακτη και ανυποχώρητη θέση της κυβέρνησης, αποφάσισε να κλιμακώσει τον αγώνα της με την πραγματοποίηση νέας 48ωρης πανελλαδικής απεργίας των πληρωμάτων για όλες τις κατηγορίες πλοίων που θα αρχίζει την 00.01 ώρα της 18/5/2017 ημέρα Πέμπτη και θα λήγει την 24.00 ώρα της 19/5/2017 ημέρα Παρασκευή, οπότε και όλα τα πλοία θα παραμείνουν με δεμένους κάβους και δε θα εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο.

Η διοίκηση της ΠΝΟ ζητάει την κατανόηση και την πλήρη συμπαράσταση τόσο του επιβατικού κοινού όσο και όλων των Ελλήνων εργαζομένων, διότι ο αγώνας, ο οποίος και διεξάγεται δεν είναι αγώνας που αφορά μόνο στους Έλληνες ναυτεργάτες, αλλά αφορά όλη την ελληνική κοινωνία.

Οι ναυτεργάτες δε διεκδικούν τίποτα νέο. Απλά ορθώνουμε το ανάστημά μας μαζί με όλους τους εργαζομένους και τους επιστημονικούς φορείς της χώρας, ενάντια στη λαίλαπα των νέων μέτρων, με τα οποία και κατεδαφίζεται πλήρως η κοινωνική ασφάλιση και το Κράτος Πρόνοιας, εξαφανίζονται και τα τελευταία εναπομείναντα δικαιώματα των ναυτεργατών, οι οποίοι οδηγούνται μαθηματικά στη φτώχια και στην εξαθλίωση”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top