Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Προτάσεις συνεργασίας και κοινής ανάπτυξης από την περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων

Θοδωρής Κουμέλης - 16 Ιανουάριος 2002, 00:00

Σε συζήτηση στρογγυλής τράπεζας στην οποία συμμετείχαν η γ.γ. της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Αναστασία Κανελλοπούλου, ο Δήμαρχος<...> Κερκυραίων<...> Χρύσανθος Σαρλής, ο Αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας και Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς - Ιθάκης Σπύρος Γαλιατσάτος και ο Βασίλης Κοντός, πρώην πρόεδρος του τμήματος Κέρκυρα<.>

ς του HATTA, η κ. Κανελλοπούλου έκανε παρέμβαση στο θέμα των μεταφορών και ανέφερε ότι η κρίση εστιάζεται σε αυτό το θέμα.

Η κ. Κανελλοπούλου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι 'δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω, γιατί οι Κερκυραίοι δεν προχώρησαν σε μια Κοινοπραξία τόσο για την καλύτερη διαχείριση όσο και για την αναβάθμιση των μέσων της ακτοπλοΐας και αναρωτιέμαι για το πώς θα πάνε έτσι διασπασμένοι στην κατάσταση που θα διαμορφωθεί με την άρση του σαμποτάζ'.

Ακόμα η εκτίμηση της κ. Κανελλοπούλου είναι ότι 'η γραμμή Κέρκυρα - Ηγουμενίτσα μπορεί να εξυπηρετηθεί με πέντε δρομολόγια, για να δοθεί η δυνατότητα βελτίωσης της ποιότητας και της ανάπτυξης και ακόμα έθεσε το ερώτημα γιατί να μπορούν οι "Μινωικές Γραμμές" να εκμεταλλεύονται τις γραμμές προς την Ιταλία και όχι κάποια μεγάλη εταιρία των Ιονίων, θεωρώντας ότι υπήρχε δυνατότητα συνεργασίας των Κοινοπραξιών Ζακύνθου και Κέρκυρας'.

Επίσης, χαρακτηριστικά είναι και τα λόγια του Δημάρχου Κερκυραίων κ. Χρύσανθου Σαρλή που ανέφερε ότι 'δεν μπορεί το Κράτος και η Τοπική Αυτοδιοίκηση να τα κάνει όλα. Έχουμε την ευρωπαϊκή εμπειρία, αυτό που απομένει είναι να βάλετε το χέρι στη τσέπη και αντί να επενδύετε στο Χρηματιστήριο, έπρεπε να είχατε επενδύσει στις συγκοινωνίες. Η πόλη της Κέρκυρας δεν υπήρξε στα τελευταία 30 χρόνια της ανάπτυξης του τουρισμού η αιχμή του δόρατος, αλλά αντίθετα ετέθη στο περιθώριο. Είναι χαρακτηριστικό, ότι, μετά από μεγάλες προσπάθειες, το 10% του συνόλου των κλινών του νησιού βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της πόλης, με αποτέλεσμα ένα σημαντικό έλλειμμα χρήσης των θετικών του τουρισμού στην κοινωνία και την οικονομία, τη στιγμή που στο χώρο αυτό συγκεντρώνονται 60.000 κάτοικοι. Έτσι, παρατηρείται μια αλματώδης ανάπτυξη του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της υπαίθρου και καθήλωση στο βιοτικό επίπεδο των κατοίκων της πόλης'.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top