Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ένωση Ξενοδόχων Ν. Λάρισας

Συνάντηση εργασίας Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Λάρισας και Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου

Άγγελος Ρεστάνης - 26 Μάιος 2017, 12:09

Μετά από διαβούλευση με συναδέλφους της Ένωσης Ξενοδόχων Λάρισας, με την παράδοση σε κυκλοφορία, του κατά τα άλλα θαυμάσιου έργου για την περιοχή, εντοπίστηκαν και παρατίθενται ελλείψεις και προτείνονται πιθανές λύσεις.


Συνάντηση εργασίας μεταξύ μελών του ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Λάρισας και στελεχών της “Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου” πραγματοποιήθηκε πρόσφατα με σκοπό να συζητηθούν τρόποι αντιμετώπισης της πρόσβασης στα Παράλια του Νομού, καθώς και της έλλειψης σήμανσης.
 
Από πλευράς Ένωσης Ξενοδόχων μετά τη συζήτηση παραδόθηκε υπόμνημα όπου αναφέρεται ότι, μετά από διαβούλευση με συναδέλφους της Ένωσης Ξενοδόχων Λάρισας, με την παράδοση σε κυκλοφορία, του κατά τα άλλα θαυμάσιου έργου για την περιοχή, εντοπίστηκαν και παρατίθενται ελλείψεις και προτείνονται πιθανές λύσεις όπως αναφέρονται παρακάτω.

Επιπρόσθετα επισημάνθηκε ότι ο χρόνος διευθέτησης πολλών από τα παρακάτω είναι κρίσιμος γιατί κάθε μέρα που περνάει δημιουργεί ανεπανόρθωτη ζημία στις επιχειρήσεις.
Ειδικότερα προτείνονται:
1. Μετατροπή του ημικόμβου Ραψάνης σε πλήρη κόμβο.
2. Μετονομασία Α.Κ. Ευαγγελισμού σε Α.Κ. Τεμπών
3. Σήμανση Αυτοκινητοδρόμου:

A. Στην κατεύθυνση από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη
Α1. Στον κόμβο Ευαγγελισμού
- Τοποθέτηση καφέ πινακίδας με την ένδειξη ‘κοιλάδα Τεμπών’ στην έξοδο Ευαγγελισμού.
- Αντικατάσταση της ονομασίας ‘Ευαγγελισμός’ από ‘Τέμπη’ και από ‘Ελάτεια’ σε ‘Αμπελάκια’.
Α2. Στον κόμβο Ραψάνης
- Τοποθέτηση καφέ πινακίδας με την ένδειξη ‘κοιλάδα Τεμπών’ στην έξοδο Ραψάνης..
- Τοποθέτηση πινακίδας με την ένδειξη ‘παραλία Λάρισας’(Στόμιο Μεσαγγάλα κλπ) στην έξοδο Ραψάνης.

Β. Στην κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα.
Β1. Στον κόμβο Πλαταμώνα
- Τοποθέτηση πινακίδας καφέ με την ένδειξη ‘κοιλάδα Τεμπών’ στην έξοδο Πλαταμώνα. 
- Τοποθέτηση πινακίδας με την ένδειξη ‘παραλία Λάρισας’(Στόμιο Μεσαγγάλα κλπ) στην έξοδο Πλαταμώνα (μέχρι την ολοκλήρωση του κόμβου Πυργέτου).
Β2. Στον κόμβο Ευαγγελισμού
- Τοποθέτηση πινακίδας καφέ με την ένδειξη ‘κοιλάδα Τεμπών’
- Αντικατάσταση ένδειξης ‘Ευαγγελισμός’ με ‘Τέμπη’ και προσθήκη καφέ πινακίδας ‘Αμπελάκια’.

4. Σήμανση παλαιάς Εθνικής Οδού.
Στην κατεύθυνση από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη
- Σήμανση στον κόμβο Ευαγγελισμού (roundabouts κάτω) για Αμπελάκια, Παραλία μέσω Ευαγγελισμού.
- Τοποθέτηση πινακίδας στο ύψος των εργοταξίων της Αθηνάς με την ένδειξη ‘κοιλάδα Τεμπών’.
- Τοποθέτηση πινακίδας στον κόμβο Αμπελακίων με την ένδειξη ‘Αγία Παρασκευή 4km’
- Αντικατάσταση πινακίδων πηγών (πηγή Αφροδίτης κλπ.) διαμόρφωση χώρων παρκινγκ σε επισκέψιμα σημεία (κιόσκια ,παγκάκια καθαριότητα κ.λπ.).
- Στον κυκλικός κόμβο Πυργετού, σήμανση στην έξοδο από Αθληνα για Παραλία με αναφορά ξεχωριστά, κοιλάδα Τεμπών, Αμπελάκια.
- Δημιουργία ισόπεδου κόμβου με σήμανση στην κάτω διάβαση Μεσαγγάλων –Καστρί πριν την Κ.Αιγάνη (υψηλός κίνδυνος ατυχημάτων)

Στην κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα
Στο ύψος του εργοταξίου ΑΕΓΕΚ αφαίρεση όλων των πινακίδων του έργου ΜΚC.

Επιπρόσθετα προτείνεται η κατάργηση των Διοδίων Πυργετού με αντισταθμιστική αύξηση του αντιτίμου κατά 10-20 λεπτά στα διόδια Μακρυχωρίου - Λεπτοκαριάς.

Η θέση της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου στα παραπάνω είναι:
  1. Για τη βοήθεια των ταξιδιωτών που κινούνται επί του αυτοκινητόδρομου  και επιθυμούν να διέλθουν από την Κοιλάδα των Τεμπών ή/και να κατευθυνθούν προς τα παράλια του Ν. Λάρισας, και έως την υλοποίηση της μελέτης της σήμανσης, η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου έχει ενεργοποιήσει της πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων στο Μακρυχώρι (στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη) και στον Πλαταμώνα (στο ρεύμα προς Αθήνα) με το σχετικό μήνυμα.
  2. H εταιρεία, επιπλέον, προτίθεται να τοποθετήσει έως τα τέλη Ιουνίου καφέ πινακίδες και στις δύο κατευθύνσεις – με pictograms για την Κοιλάδα των Τεμπών και τα παράλια του Ν. Λάρισας.
  3. Έχει ήδη προχωρήσει σε αυτοψία και έχει σημειώσει τις θέσεις για τις μπλε πινακίδες που πρέπει να τοποθετηθούν στην Παλαιά Εθνική Οδό και οι οποίες θα κατευθύνουν τους οδηγούς προς τα παράλια του Ν. Λάρισας.
  4. Σε ό,τι αφορά στη σήμανση επί του αυτοκινητόδρομου - πράσινες πινακίδες – αυτές θα τοποθετηθούν όταν θα υλοποιηθεί η εγκεκριμένη μελέτη και μέσα σε ένα χρόνο.
  5. Τέλος, ξεκινά άμεσα η χαρτογράφηση του νέου τμήματος του αυτοκινητόδρομου αλλά και της νέας θέσης της Π.Ε.Ο., στην οποία θα σημειωθούν και οι διαδρομές και από τις δύο κατευθύνσεις για τα Παράλια του Ν. Λάρισας. Η χαρτογράφηση θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο έως το τέλος Ιουνίου.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε και τονίστηκε και από τα δυο μέρη η ανάγκη για διαρκή επικοινωνία, με σκοπό το έργο να αποτελέσει ουσιαστικό μοχλό της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής.Στην φωτογραφία: Μαρία Αποστολίδου, γραμματέας ΕΞΝΛ, Σωτήρης Κούργιας, μέλος ΔΣ ΕΞΝΛ, Τάσος Γούσιος, υπεύθυνος Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας ΕΞΝΛ, Ειρήνη Ζαβρίδου, υπεύθυνη Εταιρικής Επικοινωνίας & ΕΚΕ Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ, Δημήτριος Μανδαλώζης, διευθυντής Λειτουργίας Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ και Ειρήνη Παπαϊωάννου, πρόεδρος ΕΞΝΛ.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top