Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ημερίδες

Ημερίδα για την εκπαιδευτική πολιτική στον τουρισμό και τον πολιτισμό

Τατιάνα Ρόκου - 29 Μάιος 2017, 16:14

Ημερίδα με τίτλο 'Επίκαιρα θέματα εκπαιδευτικής πολιτικής για τον τουρισμό και τον πολιτισμό με έμφαση την απασχόληση', πραγματοποιείται στη Ρόδο.


Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΑΣΤΕ Κρήτης και Ρόδου διοργανώνει ημερίδα με τίτλο “Επίκαιρα θέματα εκπαιδευτικής πολιτικής για τον τουρισμό και τον πολιτισμό με έμφαση την απασχόληση”, η οποία θα διεξαχθεί την Παρασκευή 2 Ιουνίου και ώρα 09:30 έως 17:00, στην αίθουσα “Γιώργος Καραγιάννης” του Επιμελητήριου Δωδεκανήσου (Γρ. Λαμπράκη 8, Ρόδος). Σκοπός της ημερίδας είναι η παρουσίαση της υφιστάμενης κατάστασης της ελληνικής τουριστικής εκπαίδευσης, στα πλαίσια του διεθνούς ανταγωνισμού, καθώς και οι προοπτικές ανάπτυξής της.

Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν με ομιλίες τους οι κ.κ. Γεώργιος Τσομπάνογλου, καθηγητής Κοινωνιολογίας της Εργασίας – Απασχόλησης και Καινοτομιών στην Εργασία, Τμήμα Κοινωνιολογίας – Πανεπιστήμιο Αιγαίου (“Οι προκλήσεις του Τουρισμού/Πολιτισμού και η δυναμική της απασχόλησης” και “Κοινωνική Επιχειρηματικότητα για μια Συμμαχία Γνώσης, Τοπική Σύναξη των Εταίρων για τη βιώσιμη κοινωνική ανάπτυξη. Το πρόγραμμα RurAction”), Δημήτρης Λαγός, καθηγητής Τουριστικής Οικονομικής, πρόεδρος Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και μέλος της προσωρινής Συνέλευσης του Τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου (“Τα χαρακτηριστικά της τουριστικής εκπαίδευσης και απασχόλησης: Η προοπτική αναβάθμισης των ΑΣΤΕ”), Κωνσταντίνος Ζωγραφίδης, πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Τμήμα Δωδεκανήσου (“Ανάγκη για εκπαιδευτικό υπόβαθρο των στελεχών στις τουριστικές επιχειρήσεις της Ρόδου”), Γιώργος Κουτσοκώστας, Training Executive SETE Training, Ινστιτούτο ΣΕΤΕ (“Προσλαμβάνουμε για τις συμπεριφορές, εκπαιδεύουμε για τις δεξιότητες... ή μήπως όχι;”), Εμμανουήλ Κασέρης, καθηγητής Τεχνικών Μαθημάτων, Α.Σ.Τ.Ε. Ρόδου (“Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της ΑΣΤΕΡ”) και Μαρία Καλογραία, ερευνήτρια – εκπαιδευτικός (“Τουριστική Εκπαίδευση και Αγορά Εργασίας στη Ρόδο”).

Ακόμη, θα διεξαχθεί επιμορφωτικό Εργαστήριο (Educational workshop) με θέμα: “Η ανάδειξη των τοπικών χαρακτηριστικών της Δωδεκανήσου για βιώσιμη ανάπτυξη τεσσάρων εποχών”, με συμμετοχή του ευρύτερου ακροατηρίου. Τέλος, θα γίνει συζήτηση για την συγκρότηση ενός Φόρουμ Διαρκούς Διαλόγου για την κοινωνική βιωσιμότητα στις υπηρεσίες και τα αγαθά του τομέα Τουρισμού / Πολιτισμού.

Η ημερίδα συνδιοργανώνεται με το Εργαστήριο Κοινωνιολογίας της Εργασίας και Επαγγελμάτων σχετικών με τις Νέες  Τεχνολογίες του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστήμιου Αιγαίου, το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας, Τμήμα Δωδεκανήσου, και το Τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top