Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προώθηση προορισμού

Αυστριακοί και Ελβετοί δημοσιογράφοι γνώρισαν την Ήπειρο και τους Παξούς

Τατιάνα Ρόκου - 30 Μάιος 2017, 10:51

Το ταξίδι, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Γραφείου ΕΟΤ Αυστρίας, στόχο είχε τη δημιουργία ζήτησης για ολοκληρωμένες εμπειρίες με βάση τις θεματικές ενότητες που αντιστοιχούν στους βασικούς κλάδους του ελληνικού τουρισμού και την προώθηση της λογικής των συμπληρωματικών προορισμών (Ήπειρος - Ιόνιο), χρησιμοποιώντας ως κόμβους τα διεθνή αεροδρόμια Αθήνας - Ιωαννίνων.


Ολοκληρώθηκε επιτυχώς ένα ακόμα ομαδικό δημοσιογραφικό ταξίδι εξοικείωσης Αυστριακών και Ελβετών δημοσιογράφων, που αντιπροσωπεύουν τα μεγαλύτερα έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα των δύο χωρών, σε Ήπειρο και Παξούς και το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 22 έως τις 26 Μαϊου. Στο ταξίδι, που οργανώθηκε από το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας με τη στήριξη της αεροπορικής εταιρείας Aegean Airlines, του Δήμου Παξών και της Περιφέρειας Ηπείρου, συμμετείχαν δημοσιογράφοι από εφημερίδες όπως η Touring Ελβετίας (με 1.300.000 αναγνώστες), η NON (670.000 αναγνώστες), η Kleine Zeitung (400.000 αναγνώστες), η Salzburger Nachrichten (275.000 αναγνώστες), το περιοδικό Vangardist (την on line έκδοση επισκέπτονται 100.000/μήνα) και η δημοφιλής blogger “The Viennese Girl”.

Το ταξίδι αυτό, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Γραφείου ΕΟΤ Αυστρίας, στόχο είχε τη δημιουργία ζήτησης για ολοκληρωμένες εμπειρίες με βάση τις θεματικές ενότητες που αντιστοιχούν στους βασικούς κλάδους του ελληνικού τουρισμού και την προώθηση της λογικής των συμπληρωματικών προορισμών (Ήπειρος - Ιόνιο), στηρίζοντας και χρησιμοποιώντας ως κόμβους τα διεθνή αεροδρόμια της χώρας (Αθήνα - Ιωάννινα).


Από αριστερά προς τα δεξιά, οι κ.κ. Ι. Ραφαλιάς (υπεύθυνος Τύπου Γραφείου ΕΟΤ Αυστρίας) Udo Sagl (NON), Κ. Κουρούσια (προϊσταμένη Γραφείου ΕΟΤ Αυστρίας), Σ. Καββαδάς (ταβέρνα Mediterraneo) Γ. Λύχνος (αντιδήμαρχος Παξών), Kirin Kohlhauser (Kleine Zeitung),  M. Swoboda (Salzburger Nachrichten), Iwona Eberle (Touring CH), Brigitte Goettlicher (υπεύθυνη Aegean Airlines).


Κατά την παραμονή τους στην Ήπειρο και στους Παξούς, οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν την πόλη των Ιωαννίνων με τη μυθική λίμνη, τη φύση και τα μοναδικά πετρόχτιστα σπίτια και γεφύρια στα Ζαγοροχώρια, τα γραφικά Σύβοτα, τη κοσμική Πάργα, τους Παξούς με τα άλλοτε σμαραγδένια και άλλοτε τιρκουάζ νερά. Βίωσαν εμπειρίες όπως rafting στον ποταμό Βοϊδομάτη, hiking στη χαράδρα του Βίκου και sailing στο Ιόνιο. Οι ξεχωριστές γαστρονομικές και οινικές προτάσεις, με τα μοναδικά τοπικά προϊόντα της περιοχής ως αυθεντικό πολιτιστικό στοιχείο έδωσαν προστιθέμενη αξία στους δύο προορισμούς.

Κοινή διαπίστωση των συμμετεχόντων ήταν ότι η Ήπειρος ενδείκνυται ως ένας προορισμός εμπειριών για όλο το χρόνο, για όλες τις ηλικίες, για όλα τα γούστα: ορεινοί όγκοι, φαράγγια, πέτρινοι οικισμοί, τοξωτά γεφύρια αλλά και αμμουδεροί κολπίσκοι, ειδυλλιακές μοναχικές παραλίες, κοσμοπολίτικες πόλεις, αρχαιολογικοί χώροι. Οι Παξοί και οι Αντίπαξοι είναι ο κρυμμένος θησαυρός των Ιονίων: εξωτικές παραλίες, κάστρα, όμορφα δάση, ελαιώνες, θαλάσσια σπορ και γαστρονομία οδηγούν τον επισκέπτη από το όνειρο στον Παράδεισο.

Για την επιτυχία που σημείωσε αυτό το ταξίδι το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας ευχαριστεί το Δήμο Παξών και ιδιαιτέρως τον αντιδήμαρχο κ. Γ. Λύχνο και το μέλος της Τουριστικής Επιτροπής κ. Γραμματικό, για την μεταφορά της ομάδας από τα Σύβοτα στους Παξούς, την Aegean Airlines για τα εισιτήρια των Αυστριακών δημοσιογράφων, την Περιφέρεια Ηπείρου για τις μεταφορές και τα γεύματα σε Πάργα και Σύβοτα, το ξενοδοχείο Du Lac για τη διαμονή και το γεύμα στα Ιωάννινα, την εταιρεία Zagori Excellence Network για την διαμονή στα Ζαγοροχώρια, τα γεύματα και δείπνα στην περιοχή, το rafting στον ποταμό Βοϊδομάτη, την ξενάγηση στα γεφύρια και στον Βίκο, το εστιατόριο Mediterraneo για το γεύμα στους Παξούς και την εταιρεία Sivota Marine για τη μεταφορά και ξενάγηση σε Παξούς και Αντίπαξους. Τέλος, τη ΓΕΠΟΕΤ και τις εταιρείες Andys Tours και Papadakis Tours για τις μεταφορές στην Αθήνα, όπως και το Grecotel Cape Sounio για τη ολιγόωρη φιλοξενία και προσφορά φιλοφρονητικού γεύματος.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top