Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιπατητικός τουρισμός

Αδελφοποίηση των Κυθηραϊκών Μονοπατιών με τα Μονοπάτια του Καναδά

Θοδωρής Κουμέλης - 30 Μάιος 2017, 14:11

Οι περιπατητικοί οργανισμοί αδελφοποιούνται, με στόχο τη στενότερη διεθνή συνεργασία, αμφίπλευρη δημοσιότητα και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τον σημαντικό ρόλο των μονοπατιών στη προστασία της περιβαλλοντικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.


Στις 13 Μαΐου στο Τορόντο του Καναδά έγινε η αδελφοποίηση των Κυθηραϊκών Μονοπατιών Kythera Hiking” με το Bruce Trail, που το διαχειρίζεται ον μεγαλύτερος σύλλογος περιπατητών του Καναδά Bruce Trail Concervancy.Το Bruce Trail Concervancy, αριθμεί 10.000 μέλη και το συνολικό μήκος των μονοπατιών που διαθέτει είναι 900 χιλιόμετρα.

Η αδελφοποίηση  μονοπατιών είναι κάτι αντίστοιχο με την αδελφοποίηση πόλεων. Οι περιπατητικοί οργανισμοί αδελφοποιούνται, με στόχο τη στενότερη διεθνή συνεργασία, αμφίπλευρη δημοσιότητα και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τον σημαντικό ρόλο των μονοπατιών στη προστασία της περιβαλλοντικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.


Σημαντική συμβολή στην αδελφοποίηση είχε η οργάνωση Paths of Greece, η οποία δραστηριοποιείται στην ανάδειξη της Ελλάδας μέσα από τα μονοπάτια της. Η αδελφοποίηση έγινε στα πλαίσια του διεθνούς προγράμματος “Friendship Trails” του World Trails Network.

Στην εκδήλωση πήρε μέρος και ο κ. Γ.Π. Κασιμάτης, μέλος του ΔΣ του Κυθηραϊκού Ιδρύματος Πολιτισμού και Ανάπτυξης, ο οποίος και μετέφερε χαιρετισμό του δημάρχου Κυθήρων κ. Ευστράτιου Χαρχαλάκη.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top