Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Εναλλακτικός τουρισμός

Η Ελλάδα γίνεται autism friendly προορισμός

Τατιάνα Ρόκου - 31 Μάιος 2017, 12:45

Στο δίκτυο της "A million senses" εντάχθηκαν προορισμοί και καταλύματα σε Κρήτη και Αίγιο, με βάση την ευαισθησία, την προθυμία και την ικανότητα τους να καλύψουν τις ιδιαίτερες ανάγκες των ατόμων με αυτισμό και των οικογενειών τους.


Η A million senses είναι η πρώτη κοινωνική start up επιχείρηση που παρέχει ταξιδιωτικές υπηρεσίες αποκλειστικά για ανθρώπους με αυτισμό και τις οικογένειές τους. 
 
Για το καλοκαίρι του 2017, έχουν ενταχθεί στο δίκτυο της “A million senses” προορισμοί και καταλύματα σε Κρήτη και Αίγιο, με βάση την ευαισθησία, την προθυμία και την ικανότητα τους να καλύψουν τις ιδιαίτερες ανάγκες των ατόμων με αυτισμό και των οικογενειών τους. 
 
Στην “Α Μillion Senses” πιστεύουν ότι οι διακοπές είναι πολύτιμες και η δυνατότητα για χαλάρωση και ξεκούραση σε αυτές αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα όλων.
 
Οι οικογένειες με αυτισμό αντιμετωπίζουν καθημερινές προκλήσεις που κάνουν δύσκολες ακόμη και τις πιο απλές διαδικασίες, όπως το πρωινό ή την ετοιμασία για το σχολείο. Οι διακοπές για τις περισσότερες από αυτές είναι αδύνατες ή επιβαρυμένες με μεγάλη προετοιμασία που συχνά οι γονείς δεν έχουν την ενέργεια να κάνουν. 
 
Δουλεύοντας 20 χρόνια στον χώρο του αυτισμού στην Ελλάδα και με κίνητρο την κάλυψη των αναγκών των οικογενειών με μέλη στο φάσμα του αυτισμού, στην “A million senses” αναγνωρίζουν την ανάγκη για τη δημιουργία οργανωμένων πακέτων διακοπών. 
 
Η Ελλάδα αποτελεί τον ιδανικό προορισμό διακοπών για όλο το χρόνο. Ο καιρός, οι παραλίες, η κουλτούρα, η φύση, η γαστρονομία συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό διακοπών.
 
Σύμφωνα με την υπεύθυνη επικοινωνίας της Α Μillion Senses, κοινωνική λειτουργό, κα Αγγέλα Μεννή: “Όραμά μας είναι η διαμόρφωση ενός χάρτη προορισμών με μεγάλη γκάμα επιλογής διακοπών για τις οικογένειες, από Ελλάδα και Εξωτερικό, με συνθήκες που να εξασφαλίζουν τη διασκέδαση και τη χαλάρωση όλων. Στόχος είναι να κάνουμε την Ελλάδα έναν ‘Autism Friendly’ προορισμό. Γι’αυτό αναπτύσσουμε συνεχώς το δίκτυο των ‘autism-friendly’ καταλυμάτων, εναλλακτικών δραστηριοτήτων και μεγαλώνουμε την ομάδα μας με ειδικούς θεραπευτές σε όλη την Ελλάδα”.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top