Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιφέρεια

Συναντήσεις του αντιδημάρχου Παξών στην Αθήνα, για λιμενικά και τουριστικά θέματα

Τατιάνα Ρόκου - 31 Μάιος 2017, 14:54

Ο αντιδήμαρχος Παξών κ. Γ. Λύχνος συναντήθηκε με τον υπουργό Ναυτιλίας για θέματα ενίσχυσης των λιμενικών υποδομών των λιμένων και όρμων του νησιού των Παξών και Αντιπάξων και την προώθηση μελετών που αφορούν στο νησί. Ακόμη, επισκέφθηκε την Δ/ση του ΕΟΤ για δράσεις που αφορούν στην προβολή των Παξών.


Διαδοχικές συναντήσεις είχε ο αντιδήμαρχος Παξών κ. Γ. Λύχνος σε υπουργεία στην Αθήνα, για θέματα λιμενικής πολιτικής, χρηματοδοτήσεων, τουριστικής προβολής, πολιτισμού, ανάπτυξης κ.ά.

Συγκεκριμένα, ο αντιδήμαρχος συναντήθηκε με τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Παν. Κουρουμπλή σε μια μη προγραμματισμένη συνάντηση, για θέματα ενίσχυσης των λιμενικών υποδομών των λιμένων και όρμων του νησιού των Παξών και Αντιπάξων και την προώθηση μελετών που αφορούν στο νησί, όπως η μελέτη όρμου Λάκκας-Λογγού και έχουν παραχωρηθεί από τον Δήμο Παξών στον Οργανισμό Λιμένα Κέρκυρας (ΟΛΚΕ).           

Επίσης, συζητήθηκε το αίτημα του Δήμου Παξών για αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου (Ν.Δ. 1953) που διέπει τη χρηματοδότηση από την Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Λιμενικής Πολιτικής των νησιών, αλλά αποκλείει έως σήμερα το Ιόνιο από τη συγκεκριμένη πηγή χρηματικής βοήθειας.

Ο υπουργός έδειξε να κατανοεί τα προβλήματα και υποσχέθηκε ταχεία επίλυση των προβλημάτων που του τέθηκαν, ενώ σε επιμέρους συνάντηση που είχε ο αντιδήμαρχος με τον γενικό γραμματέα Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής κ. Χρ. Λαμπρίδη και παράγοντες του Υ.Ε.Ν εξειδικεύτηκε η συζήτηση στα τεχνικά θέματα.

Επίσης ο κ. Λύχνος είχε συνεργασία με τον πρόεδρο της ΜΟΔ κ. Παν. Πάντο και με στελέχη της υπηρεσίας, για την αποτελεσματική διαχείριση και εφαρμογή των συγχρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση Επιχειρησιακών Προγραμμάτων.

Τέλος, επισκέφθηκε τη Δ/ση του ΕΟΤ για δράσεις που αφορούν στην προβολή των Παξών και την εν γένει συνεργασία των δύο φορέων.
Στη φωτογραφία, ο αντιδήμαρχος Παξών κ. Γ. Λύχνος (αριστερά) με τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Π. Κουρουμπλή.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top