Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αθλητικός τουρισμός

Παγκόσμια προβολή του Santorini Experience μέσω του FOX Sports

Άγγελος Ρεστάνης - 01 Ιούνιος 2017, 10:44

Πέρυσι, αθλητές από 28 χώρες, συμμετείχαν στο Santorini Experience. Το Santorini Experience είναι η 1η διοργάνωση αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα με ειδική ενότητα στο site της για τα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία, με σκοπό να έρθουν περισσότεροι αθλητές, στοχεύοντας στην άνθιση του τουρισμού με μεγαλύτερη προσέλευση από το εξωτερικό.


Σε εκδήλωση στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε χθες η επίσημη παρουσίαση του 3ου “Santorini Experience”, το οποίο θα διεξαχθεί στη Σαντορίνη στο διάστημα 6 έως 8 Οκτωβρίου. Στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens φιλοξενήθηκε, παρουσία δημοσιογράφων και πλήθος εκλεκτών καλεσμένων, η συνέντευξη Τύπου του event αθλητικού τουρισμού για επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές στην Ελλάδα. Στην εκδήλωση έγινε η αποκλειστική προβολή της εκπομπής με τις καλύτερες στιγμές του Santorini Experience 2016 πριν τη μετάδοση από το FOX Sports.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν πολλά τιμώμενα πρόσωπα, τα οποία συνδυάζονται άρρηκτα με το επιτυχημένο αθλητικό τριήμερο της Σαντορίνης, το οποίο θα διοργανωθεί για 3η συνεχόμενη χρονιά. Ο δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος, ο πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο πρόεδρος του ΔΑΠΠΟΣ κ. Λευτέρης Τζούρος, οι τεχνικοί διευθυντές κολύμβησης Νίκος Γέμελος και τρεξίματος Νίκος Πολιάς, ο υπεύθυνος για το πρόγραμμα Kids’ Athletics της διοργάνωσης, Περικλής Ιακωβάκης, καθώς και η Εθνική Ελλάδος Κολύμβησης Ανοιχτής Θαλάσσης ήταν μερικοί από τους πρωταγωνιστές της συνέντευξης Τύπου.

Ο δήμαρχος Θήρας προχώρησε σε μία πολύ σημαντική ανακοίνωση και τόνισε, μεταξύ άλλων: “Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε και φέτος το 3ο κατά σειρά Santorini Experience. Η αθλητική διοργάνωση έχει γίνει πια θεσμός για τον τόπο μας και ολοένα και περισσότεροι επισκέπτες την αναζητούν και κανονίζουν τις διακοπές τους γύρω από αυτή. Τη φετινή χρονιά, η οποία είναι ιδιαίτερα φορτισμένη συγκινησιακά για εμάς, η διαδρομή των 5 χλμ. θα ονομαστεί ‘Αριστείδης Αλαφούζος’, η οποία ξεκινά από την αφαλάτωση της Οίας, που έχει δωρίσει στους κατοίκους του νησιού. Η κίνηση μας αυτή, ως ελάχιστος φόρος τιμής προς τον αείμνηστο Αριστείδη Αλαφούζο θα αποτελέσει και την αρχή για άλλες ενέργειες έκφρασης της ευγνωμοσύνης μας”.


Ο πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος (φωτό: Mike Tsolis).


Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΚΟΕ, ο οποίος ανέφερε: “Η διοργάνωση, εντάσσεται στο πλαίσιο του αθλητικού τουρισμού, τον οποίο έχει τόσο ανάγκη η χώρα μας και συνδυαζόμενη με τον τόπο διεξαγωγής, την πανέμορφη Σαντορίνη, δίνει το κίνητρο για ένα σημαντικό γεγονός που ξεπερνά τα όρια της Ελλάδας και καθίσταται πλέον ένα διεθνές αθλητικό και τουριστικό γεγονός. Η ΚΟΕ, εντάσσοντας το υπό την αιγίδα της, με τη συμμετοχή της Εθνικής ομάδας και των κορυφαίων αθλητών της στο OPEN WATER, στηρίζει  έμπρακτα την διοργάνωση συμβάλλοντας έτσι και από την πλευρά της στην ανάδειξη, προβολή και καθιέρωση της στον διεθνή χώρο”.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος: “Πέρυσι αθλητές από 28 χώρες, ανακάλυψαν το γιατί αυτό το νησί προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στον επισκέπτη του. Φέτος, όσοι συμμετέχουν, θα το βιώσουν στην πράξη. Το συγκεκριμένο γεγονός εναρμονίζεται με τους στόχους του ΕΟΤ να προβάλλει διεθνώς προορισμούς της χώρας, καθώς και εναλλακτικές μορφές του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, που εξασφαλίζουν την αειφόρο ανάπτυξη με ορίζοντα 12μηνου. Μάλιστα μέσα από την κάλυψη δικτύων ενημέρωσης, όπως του FOX Sports, ενός από τα μεγαλύτερα αθλητικά τηλεοπτικά δίκτυα στον κόσμο, έχουμε την ευκαιρία να διαδώσουμε το μήνυμά μας σε αμέτρητους δυνητικούς επισκέπτες μας, πολύ περισσότερους από τα 28 και πλέον εκατομμύρια, που υποδεχθήκαμε το 2016 στη χώρα”.

Επισημαίνεται ότι η πρεμιέρα της εκπομπής με τις καλύτερες στιγμές της περυσινής διοργάνωσης του FOX Sports στην Ελλάδα θα γίνει μέσω της NOVA στις 19 Ιουνίου.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Αθλητικού Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Οργανισμού Σαντορίνης (Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.) κ. Λευτέρης Τζούρος, με τη σειρά του, τόνισε: “Το Santorini Experience στις 6-8 Οκτωβρίου έρχεται γεμάτο ενέργεια και νέες ιδέες. Η καθιέρωση του ως θεσμός είναι πλέον γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα αφού σε πολύ σύντομο σχετικά διάστημα κατάφερε να έχει την παγκόσμια αίγλη που ήταν και ο αρχικός στόχος μας. Η επιτυχημένη συνεργασία Δήμου Θήρας - ΔΑΠΠΟΣ - ACTIVE MEDIA, η αιγίδα της ΚΟΕ και του ΕΟΤ, καθώς και οι χορηγοί μας είναι τα στοιχεία που έδωσαν παγκόσμια δυναμική στο θεσμό. Σας περιμένουμε όλους να ζήσετε, συμμετέχοντας την πρόκληση του Santorini Experience…”.

Σημαντικό μέρος της επιτυχίας της διοργάνωσης οφείλεται και στη Ryanair, καθώς ως επίσημος αερομεταφορέας του Santorini Experience, προσφέρει τη δυνατότητα σύνδεσης της Αθήνας με τη Σαντορίνη με απευθείας πτήσεις από 13 πόλεις του εξωτερικού.

Παράλληλα για όσους επιλέξουν πτήση με ενδιάμεσο σταθμό την Αθήνα, η συνεργασία με το ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens προσφέρει διαμονή με ιδιαίτερα ελκυστικά πακέτα, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά σε αθλητική διοργάνωση που πραγματοποιείται εκτός Αθηνών.

Το Santorini Experience είναι η 1η διοργάνωση αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα με ειδική ενότητα στο site της για τα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία, με σκοπό να έρθουν περισσότεροι αθλητές, στοχεύοντας στην άνθιση του τουρισμού με μεγαλύτερη προσέλευση από το εξωτερικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ένα μήνα σχεδόν που είναι ενεργές οι εγγραφές, το 80% αυτών, προέρχεται από Ρωσία, Αυστρία, Ιταλία και Γερμανία.

Η διοργάνωση καινοτομεί φροντίζοντας για άλλη μια φορά τους ερασιτέχνες αθλητές με την προσθήκη του σωσιβίου ασφαλείας, υψηλών προδιαγραφών και ποιότητας, το οποίο δίνει ένα ακόμα κίνητρο στον συμμετέχοντα να επιλέξει το Santorini Experience.

To Santorini Experience θα πραγματοποιηθεί υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (K.O.E.) με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Θήρας τoυ Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ. και του Ομίλου της Active Media.
Στη φωτογραφία, ο δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος (φωτό: Mike Tsolis).


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top