Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΞεκίνησε η διαγωνιστική διαδικασία για το Castello Bibelli στην Κέρκυρα
Επενδύσεις

Ξεκίνησε η διαγωνιστική διαδικασία για το Castello Bibelli στην Κέρκυρα

Αναζητείται αγοραστής για το ιστορικό Castello Bibelli, το οποίο έζησε ένδοξες στιγμές φιλοξενώντας βασιλείς, πρίγκιπες και πρωθυπουργούς και σήμερα είναι ασυντήρητο.

Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε την εκκίνηση της διαγωνιστικής διαδικασίας με αντικείμενο την αξιοποίηση τμήματος του “Castello Bibelli”, στην περιοχή “Κάτω Κορακιάνα”, Δήμος Κέρκυρας, Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, συμφώνως προς τους όρους και τις προϋποθέσεις της Πρόσκλησης Υποβολής Προσφοράς που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

Περισσότερο γνωστό σαν “Καστέλλο”, του τέλους του 19ου αιώνα, βρίσκεται στην Κάτω Κορακιάνα. Ο μεσαιωνικός πύργος που βρισκόταν στη θέση του σημερινού Καστέλλο περνά το 1890 από τα χέρια του ακαδημαϊκού και πρόεδρου της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρα Αντώνιου Πολυλά στη κατοχή του Ιταλού βαρώνου Louca Bibelli, όταν ο τελευταίος παντρεύτηκε την κληρονόμο της οικογένειας Πολυλά. Ο πύργος ανακαινίστηκε, χωριστά κτίρια οικοδομήθηκαν για το 60μελές προσωπικό, σπάνια δέντρα πλούτισαν το πάρκο του, ενώ τα ακριβότερα έπιπλα και υλικά μεταφέρθηκαν από την Ευρώπη. Οι σημαντικότερες φυσιογνωμίες και οι εστεμμένοι της εποχής φιλοξενούνται στη βίλα. Ο αυτοκράτορας της Αυστρίας Φραγκίσκος Ιωσήφ, ο κάιζερ της Γερμανίας Γουλιέλμος ο Β’, ο βασιλιάς της Ιταλίας Βίκτωρ Εμμανουήλ περνούν από εδώ. Το 1936 φιλοξενεί -και για τέσσερα χρόνια- τον Γεώργιο Β’. Το Πάσχα και τον Αύγουστο εκείνης της χρονιάς επισκέπτεται τον πύργο ο Ανδρέας Μεταξάς, ενώ κατά τη διάρκεια της Κατοχής χρησιμοποιείται σαν στρατιωτικό νοσοκομείο και κατοικία του Γερμανού διοικητή.

Μέχρι το 1982 λειτουργούσε εκεί μία από τις γνωστότερες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις των αδελφών Μπούα (το 1957 ο επιχειρηματίας Σπύρος Μπούας νοικιάζει το κτίριο και το χώρο για 25 χρόνια, προκειμένου να αναπτύξει μια από τις καλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες στην Κέρκυρα).

Το Ταμείο θα θέσει στη διάθεση των ενδιαφερομένων επενδυτών έγγραφα και πληροφορίες αναφορικά με τον διαγωνισμό μέσω εικονικής αίθουσας πληροφοριών (VDR). Τα ενδιαφερόμενα μέρη δύνανται να ζητήσουν διευκρινίσεις σχετικά με την Πρόσκληση και το Διαγωνισμό εγγράφως, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τους όρους της Πρόσκλησης, μέχρι την 3η Οκτωβρίου 2017.

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στο Διαγωνισμό, θα πρέπει να υποβάλουν τις Προσφορές τους, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στην Πρόσκληση Υποβολής Προσφοράς, όχι αργότερα από την 19:00 ώρα Ελλάδος, την 26η Οκτωβρίου 2017.

Επιπλέον, συνεχίζεται η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα e-Auction και τον ιστότοπο e-publicrealestate.gr με την έναρξη διαγωνιστικών διαδικασιών για 10 νέα ακίνητα. Η προθεσμία υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών και εγγράφων της Α’ Φάσης του Διαγωνισμού ορίζεται στις 31 Οκτωβρίου 2017.

Μεταξύ αυτών, βρίσκεται και το ξενοδοχείο 3 αστέρων “Ηνίοχος“, επί της οδού Βερανζέρου αρ. 26, στο κέντρο της Αθήνας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024