Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚρίσιμη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού

Κρίσιμη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού

Κρίσιμη αναμένεται να είναι η πρώτη συνεδρίαση του 2002 για το Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού που συγκάλεσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άκης Τσοχατζόπουλος για την Τρίτη 22 Ιανουαρίου. Ο κ. Τσοχατζόπουλος μιλώντας […]

Κρίσιμη αναμένεται να είναι η πρώτη συνεδρίαση του 2002 για το Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού<.> που συγκάλεσε ο υπουργός Ανάπτυξης<...> Άκης Τσοχατζόπουλος για την Τρίτη 22 Ιανουαρίου. Ο κ. Τσοχατζόπουλος μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη εβδομάδα τόνισε ότι για να στηριχθεί η τουριστική πολιτική δεν αρκεί μόνο η διαφήμιση.

Αναφερόμενος στη σύγκληση του ΕΣΤ ο υπουργός διευκρίνισε ότι "Συγκαλούμε για τις 22 Ιανουαρίου το Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού -όπως θυμάστε συνεδριάσαμε στη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο για πρώτη φορά σε μια νέα συνεδρίαση- για να εισηγηθούμε και να συζητήσουμε με τους συμμετέχοντες -όπως ξέρετε όλοι οι φορείς συνολικά που ασχολούνται στον Ελληνικό τουρισμό συμμετέχουν- τις κατευθύνσεις και τις προτεραιότητες της σύγχρονης τουριστικής πολιτικής της χώρας μας.

Έχει μεγάλη σημασία να μπορέσουμε να προσεγγίσουμε το νέο περιβάλλον μέσα στο οποίο κινείται και ο ελληνικός τουρισμός από φέτος και μετά, ένα περιβάλλον που οριοθετείται από τη μία μεριά με την ενιαία χρήση κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος, του Ευρώ. Από την άλλη μεριά όμως οριοθετείται από το γεγονός ότι πλέον είμαστε και επίσημα τμήμα μιας ενιαίας κοινής αγοράς 300 εκατ. Ευρωπαίων πολιτών.

Επομένως η δραστηριότητα για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού πρέπει να λάβει υπόψη της το σύνολο αυτής της ενιαίας μεγάλης αγοράς μέσα στην οποία κινούμαστε. Δεν είμαστε μια εθνική τοπική αγορά πλέον τουρισμού. Άρα πολλά πρέπει να αλλάξουν."

Ο κ. Τσοχατζόπουλος έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι "Πρέπει να συμφωνήσουμε σε νέα μέτρα πολιτικής, προτεραιότητες που πρέπει εκ νέου να ιεραρχηθούν, για να μπορέσουμε να έχουμε μια σύγχρονη, αποδοτική, ολοκληρωμένη πολιτική τουρισμού, που έχει μεγάλη σημασία τόσο σε εθνικό επίπεδο ως τμήμα της ευρωπαϊκής αγοράς για την Ελλάδα και τους Έλληνες, αλλά έχει τεράστια σημασία και για την περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας μας.

Αναδεικνύεται μέσα από μια τέτοιου είδους πολιτική τουρισμού ότι η ελληνική περιφέρεια ουσιαστικά ταυτίζεται με την πολιτική τουρισμού που θα οριοθετήσουμε για τα επόμενα χρόνια και επομένως η περιφερειακή ανάπτυξη στη χώρα μας περνάει μέσα από την ενδυνάμωση και την αναβάθμιση της πολιτικής τουρισμού."

Ο κ. Τσοχατζόπουλος δεν θέλησε να επεκταθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες επισημαίνοντας ότι ήδη έχει προετοιμάσει με τους συνεργάτες του από το χώρο του τουρισμού μια σειρά από διαδικασίες, απόψεις, προτάσεις, ιεραρχήσεις οι οποίες στις 22 του μηνός θα συζητηθούν διεξοδικά στο Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού.

Η πορεία μετά την 11η Σεπτεμβρίου

Στο σημείο αυτό ο υπουργός αναφέρθηκε στην υποχρέωση που έχει αναλάβει η με τη δημιουργία της Επιτροπής Χειρισμού Κρίσεων μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τουριστικός κλάδος και ιδιαίτερα τα τουριστικά γραφεία και ο θαλάσσιος τουρισμός.

"Είμαστε έτοιμοι στο Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού τον Ιανουάριο να καταθέσουμε απαντήσεις, πάνω στα συγκεκριμένα αιτήματα που τέθηκαν" τόνισε και συμπλήρωσε ότι "προπαντός όμως αυτό που συμφωνήσαμε να κάνουμε, είναι να εντάξουμε πλέον σε μια διαφορετική βάση, την υποστήριξη της τουριστικής δράσης στην Ελλάδα στα πλαίσια της αναπτυξιακής μας πολιτικής. Αναμφισβήτητα η τουριστική πολιτική είναι τμήμα της αναπτυξιακής μας πολιτικής. Επίκειται όπως ξέρετε ο επαναπροσδιορισμός, η αναθεώρηση του αναπτυξιακού νόμου για τη χώρα μας.

Είμαστε σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας να προσδιορίσουμε το περιεχόμενό του. Ότι αφορά τον ελληνικό τουρισμό, τις ανάγκες, την προοπτική, την επέκτασή του και την ενδυνάμωσή του, επιλέγουμε συγκεκριμένες προτάσεις που θα ενταχθούν σ' αυτό τον νέο αναπτυξιακό νόμο και με αυτές τις επιλογές θα απαντήσουμε και σε κάποια απ' τα αιτήματα τα οποία προέκυψαν μέσα απ' την Επιτροπή Χειρισμού Κρίσεων για την αντιμετώπιση των ζημιών της 11ης Σεπτεμβρίου."

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024