Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Πνευματικά δικαιώματα

Σύμβαση συνεργασίας ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ με τα Επιμελητήρια Ελλάδας

Βίκυ Καραντζαβέλου - 14 Ιούνιος 2017, 09:27

Η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, μετά τη σύμβαση αμοιβαιότητας που υπέγραψε με τη SIAE, την εισδοχή της ως τακτικό μέλος της CISAC (Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης για τα Εκτελεστικά Δικαιώματα) και την εγγραφή της ως μέλος στην BIEM (Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης για τα Μηχανικά Δικαιώματα).


Χθες, Τρίτη, 13 Ιουνίου, στο Μέγαρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) ο πρόεδρος της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ κ. Γιάννης Γλέζος υπέγραψε σύμβαση συνεργασίας με τον πρόεδρο της ΚΕΕΕ και πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο και τον συντονιστή της ΚΕΕΕ για τα Πνευματικά Δικαιώματα και πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ξάνθης κ. Στυλιανό Μωραΐτη, οι οποίοι εκπροσωπούν τα μέλη όλων των επιμελητηρίων της χώρας.

Η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ υποστηρίζει ότι ο Οργανισμός και οι εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων απέδειξαν στην πράξη ότι η συλλογική διαπραγμάτευση μεταξύ οργανισμών και επαγγελματιών - χρηστών είναι εφικτή, όταν υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη και προπάντων διάθεση να λυθεί το πρόβλημα της είσπραξης των πνευματικών δικαιωμάτων στην Ελλάδα που έχει βασανίσει όλα τα χρόνια όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Επίσης, απέδειξαν ότι μπορούν να προχωρήσουν οι συμβάσεις, ανεξαρτήτως του νόμου που αδικαιολόγητα καθυστερεί επί δύο χρόνια να ενσωματώσει την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2014/26 στο εθνικό μας δίκαιο.

Άλλη μια ιστορική πρωτιά, η μεγαλύτερη, για την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ μετά τη σύμβαση αμοιβαιότητας που υπέγραψε με τη SIAE, την εισδοχή της ως τακτικό μέλος της CISAC (Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης για τα Εκτελεστικά Δικαιώματα) και την εγγραφή της ως μέλος στην BIEM (Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης για τα Μηχανικά Δικαιώματα).

“Η ΚΕΕΕ εκπροσωπεί πάνω από 500.000 επαγγελματίες και επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν μουσική. Με την κίνηση αυτή, τα Επιμελητήρια αποδεικνύουν έμπρακτα την εμπιστοσύνη τους στην ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, τους δημιουργούς, τους εκδότες μουσικής και τους δικαιούχους που εκπροσωπεί, στηρίζοντας έτσι μαζί της το Πνευματικό Δικαίωμα, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή για το μέλλον της προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας και για τους δημιουργούς της Ελλάδας”, αναφέρει η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top