Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΈμφαση στον Τουρισμό και την Έρευνα δίνει το Γ’ Κ.Π.Σ.

Έμφαση στον Τουρισμό και την Έρευνα δίνει το Γ’ Κ.Π.Σ.

Αύξηση 57% παρουσιάζει ο συνολικός προϋπολογισμός των επιχειρησιακών προγραμμάτων του υπουργείου Ανάπτυξης που εντάσσονται στο Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού κ. Ευάγγελου Βενιζέλου. Συγκεκριμένα, από 2.242 […]

Αύξηση 57% παρουσιάζει ο συνολικός προϋπολογισμός των επιχειρησιακών προγραμμάτων του υπουργείου Ανάπτυξης που εντάσσονται στο Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού κ. Ευάγγελου Βενιζέλου.
Συγκεκριμένα, από 2.242 δισ. δρχ που ισχύει για το B' ΚΠΣ αυξάνεται ο προϋπολογισμός στα 3.520 δισ. δραχμές.
Από αυτά, το πρόγραμμα Τουρισμός θα φτάσει τα 600 δισ. δρχ., από τα 110 που ήταν στο Β' ΚΠΣ<.>. Από αυτά, η δημόσια συμμετοχή θα είναι το 45% και θα φτάσει τα 270 δισ. δρχ. με το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων να περνάει μέσα από τις Περιφέρειες, και η ιδιωτική συμμετοχή θα είναι το υπόλοιπο 55%.
Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο ο ιδιωτικός τομέας αναμένεται να ανταποκριθεί δεδομένου ότι μειώθηκε σημαντικά η συμμετοχή του σε σχέση με το 75% που ήταν κατά το Β' ΚΠΣ. Στόχος του υπουργείου είναι να ενισχυθούν οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να δοθεί έμφαση στη διευκόλυνση της ένταξης τους στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, στην ανάπτυξη συνεργασιών, στον εκσυγχρονισμό κ.λπ.
Η απορρόφηση των κονδυλίων για το Β' ΚΠΣ προχωράει και από το 31% έφτασε το 50%.
Ο υπουργός έδωσε έμφαση επίσης στο γεγονός ότι εκτός από την ήδη σημαντική αύξηση που προβλέφθηκε για τον τουρισμό, ο τουρισμός δέχεται πολλαπλασιαστικά οφέλη, διότι επωφελείται και από τα προγράμματα του ΥΠΕΧΩΔΕ, του υπουργείου Περιβάλλοντος, του υπουργείου Μεταφορών, του Πολιτισμού και των Τηλεπικοινωνιών.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024