Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ξενοδοχία

Απροετοίμαστα τα ξενοδοχεία σε θέματα ασφάλειας πληρωμών

Θοδωρής Κουμέλης - 21 Ιούνιος 2017, 11:51

Σύμφωνα με την έρευνα Data Breach Investigations Report της Verizon για το 2016, σχεδόν τα 3/4 (το 74%) όλων των απειλών για την ασφάλεια στη βιομηχανία φιλοξενίας αφορούσαν παρεμβολές σε POS. Οι απειλές αυτές ευθύνονται για το 95% των παραβιάσεων σε ξενοδοχεία, στις οποίες τα δεδομένα επιβεβαιώθηκαν ότι εκλάπησαν.


Όταν πρόκειται για πληρωμές και παραβιάσεις δεδομένων, ο ξενοδοχειακός κλάδος γενικά εμφανίζεται τρομερά απροετοίμαστος. Ξενοδοχεία αποκάλυψαν στο περιοδικό “Hospitality Technology” ότι η ασφάλεια των πληρωμών και των δεδομένων τους ε΄‘ιναι από τους στόχους τους όσον αφορά θέματα τεχνολογίας για το 2017 και το μόνο που χρειάζεται να κάνει κάποιος είναι να διαβάσει τα πρωτοσέλιδα για να καταλάβει το γιατί. Η βιομηχανία φιλοξενίας είναι μια από τις αγαπημένες των χάκερ, καθώς οι πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι τα ξενοδοχεία είναι το πλέον τεχνολογικά παραβιαζόμενο είδος επιχείρησης.

“Οι χάκερ αγαπούν την ξενοδοχία”, δήλωσε ο John Bell, ιδρυτής της συμβουλευτικής ασφαλιστικής εταιρείας Ajontech, LLC, σε πρόσφατη συνέντευξή του. Η δήλωση αυτή επιβεβαιώνεται από την έρευνα Data Breach Investigations Report της Verizon για το 2016, η οποία αναφέρει ότι “σχεδόν τα 3/4 (το 74%) όλων των απειλών για την ασφάλεια στη βιομηχανία φιλοξενίας αφορούσαν παρεμβολές σε POS. Επίσης οι απειλές αυτές ευθύνονται για το 95% των παραβιάσεων σε ξενοδοχεία, στις οποίες τα δεδομένα επιβεβαιώθηκαν ότι εκλάπησαν”.

Δυστυχώς, όμως, όταν ρωτήθηκαν τι κάνουν οι εταιρείες τους για την προστασία των δεδομένων πληρωμής, τα αποτελέσματα είναι ανησυχητικά. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ίδιας έρευνας, το 74% των ξενοδοχείων δε διαθέτουν προστασία από παραβιάσεις και λιγότερο από το μισά χρησιμοποιούν πλήρη κρυπτογράφηση για τα δεδομένα των κατόχων καρτών (49%).

Οι τουριστικοί πράκτορες έχουν καθυστερήσει να κάνουν τη μετάβαση σε συστήματα EMV, καθώς πολλοί ξενοδόχοι επικαλούνται το κόστος της αναβάθμισης του εξοπλισμού αυτού ως απαγορευτικό. Λιγότεροι από τους μισούς (44%) αναβάθμισαν τα τερματικά συστήματα αποδοχής καρτών με τσιπαρισμένες κάρτες EMV. Μόνο το 56% των ξενοδοχείων ελέγχει τακτικά τα συστήματα και τις διαδικασίες. Συνολικά, τα στοιχεία αυτά είναι εκπληκτικά απογοητευτικά, σε ό,τι αφορά σε θέματα ασφάλειας και κινδύνου.

Όταν τους ζητήθηκε να κατονομάσουν ένα βασικό στρατηγικό στόχο σε σχέση με την τεχνολογία για το 2017, το 40% των επιχειρηματιών στην ξενοδοχία δήλωσε ότι θέλουν να ενισχύσουν την ασφάλεια των πληρωμών και των δεδομένων, η οποία κατέλαβε τη δεύτερη θέση πίσω από την ενίσχυση της αφοσίωσης στους “ψηφιακούς” πελάτες. Η βελτίωση της ασφάλειας έπεσε από την πρώτη θέση στην κατάταξη, ενώ καταλάμβανε το 62% στην αντίστοιχη μελέτη του 2016.

Data Breach Investigations Report 2017
|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top