Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική εκπαίδευση

Η προοπτική εξέλιξης των ΑΣΤΕ Ρόδου & Κρήτης στην τριτοβάθμια τουριστική εκπαίδευση

Τατιάνα Ρόκου - 21 Ιούνιος 2017, 13:55

Συνάντηση εκπροσώπων του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικού Προσωπικού των ΑΣΤΕ με την υπουργό Τουρισμού κατά την επίσκεψή της στη Ρόδο.


Με αφορμή την επίσκεψη της υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά στο νησί της Ρόδου το Σάββατο 17 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε σύντομη συνάντηση με τους εκπροσώπους του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικού Προσωπικού των ΑΣΤΕ κ. Εμμανουήλ Κασέρη και Νικόλαο Θεοχάρη στο ξενοδοχείο Rodos Palace.

Συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με τη λειτουργία των ΑΣΤΕ, στο πλαίσιο της σχεδιαζόμενης συνολικής αναβάθμισης της δημόσιας τουριστικής εκπαίδευσης.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ειδικότερα:
1. Η προοπτική εξέλιξης των ΑΣΤΕ Ρόδου & Κρήτης στην τριτοβάθμια τουριστική εκπαίδευση.
2. Επιδόθηκε υπόμνημα που αφορά άμεσες προτεραιότητες και προτάσεις για την αναβάθμιση των Σχολών (νέο οργανόγραμμα και πρόγραμμα σπουδών).
3. Συζητήθηκαν θεσμικά και λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΑΣΤΕ, ενώ τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη επίλυσής τους, προκειμένου να διαδραματίσουν οι Σχολές ηγετικό ρόλο στα πλαίσια της διεθνούς προτυποποίησης της τουριστικής εκπαίδευσης.

Λόγω έλλειψης χρόνου δεν κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθεί επίσκεψη της υπουργού στις εγκαταστάσεις της ΑΣΤΕΡ, δεσμεύτηκε όμως να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη σε επόμενο ταξίδι της στη Ρόδο. Επίσης, δεσμεύτηκε να καλέσει άμεσα το Σύλλογο Ε.Π. των ΑΣΤΕ στο Υπουργείο Τουρισμού, προκειμένου να συμμετάσχει στη διαμόρφωση του Νομοσχεδίου που ετοιμάζεται για τις ΑΣΤΕ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και αφορά στην Τριτοβάθμια τουριστική εκπαίδευση.

“Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικού Προσωπικού των ΑΣΤΕ, προσδοκούμε οι Σχολές μας να είναι παγκόσμια ανταγωνίσιμες, οπωσδήποτε ενταγμένες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, στυλοβάτες και καθοδηγητές στην ελληνική τουριστική εκπαίδευση με κατευθύνσεις διεθνώς αποδεκτές, τέλος αντιπροσωπευτικές των κοινωνιών στις οποίες βρίσκονται και άξιες της ιστορίας τους”, αναφέρει ο Σύλλογος.

“Ευχαριστούμε την υπουργό Τουρισμό για την ευκαιρία που μας έδωσε να συζητήσουμε θέματα που σχετίζονται με τη λειτουργία των ΑΣΤΕ, στο πλαίσιο της σχεδιαζόμενης συνολικής αναβάθμισης της δημόσιας τουριστικής εκπαίδευσης και αναμένουμε την άμεση επίσημη πρόσκληση του Συλλόγου στο Υπουργείο Τουρισμού”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top