Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστικά λεωφορεία

Εκπρόθεσμη πλέον η προμήθεια του Ηλεκτρονικά Αναγνώσιμου Σήματος των Τουριστικών Λεωφορείων Δ.Χ.

Βίκυ Καραντζαβέλου - 21 Ιούνιος 2017, 15:00

Το Ηλεκτρονικά Αναγνώσιμο Σήμα είναι τετραετούς διάρκειας και υποχρεωτικό για κάθε τουριστικό λεωφορείο Δ.Χ. Σημαντικές ποινές περιμένουν τους παραβάτες.


Έληξε στις 17 Ιουνίου 2017 η παράταση της προθεσμίας εφοδιασμού των ιδιοκτητών των Ειδικών Τουριστικών Λεωφορείων Δ.Χ. με το ηλεκτρονικά αναγνώσιμο σήμα, σύμφωνα με τη σχετική πρόβλεψη της υπ’αριθμ. Γ456/ΟΙΚ.8061/487/2017 Απόφασης του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (476-17/2/2017, ΤΕΥΧΟΣ Β).

Σύμφωνα με το άρθρο 5 της εν λόγω ΥΑ προβλέπεται ότι:

“Μετά την παρέλευση του προαναφερθέντος διαστήματος – έως 17/6/2017- εφόσον  διαπιστωθεί από Αρχή Ελέγχου μη ύπαρξη ή η ένδειξη ‘άκυρο Η.Α.Σ’ σε ΤΛΔΧ, επιβάλλεται πρόστιμο πεντακοσίων (500) ευρώ και αφαιρούνται τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος (άδεια κυκλοφορίας και κρατικές πινακίδες) τα οποία διαβιβάζονται στην αρμόδια Περιφερειακή Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της έδρας του οχήματος.

Τα στοιχεία κυκλοφορίας επιστρέφονται, εφόσον ο ιδιοκτήτης ή νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτόν πρόσωπο, προσκομίσει βεβαίωση από Φορέα Χορήγησης ότι εγκαταστάθηκε το ηλεκτρονικά αναγνώσιμο σήμα στο εν λόγω όχημα ή προσκομίσει τη βεβαίωση της παρ. 3 (ζ) του άρθρου 3 της παρούσας απόφασης. Η καταλογιστική πράξη επιβολής του προστίμου επέχει θέση στοιχείων κυκλοφορίας του οχήματος για χρονικό διάστημα επτά (7) ημερών, κατά τη διάρκεια του οποίου απαγορεύεται η έξοδος του οχήματος από τη χώρα”.

Η ΓΕΠΟΕΤ καλεί όσους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων δεν το έχουν πράξει ήδη να προσέλθουν άμεσα – έστω και εκπρόθεσμα – στην Ομοσπονδία για την προμήθεια του Ηλεκτρονικά Αναγνώσιμου Σήματος, το οποίο είναι τετραετούς διάρκειας και υποχρεωτικό για κάθε τουριστικό λεωφορείο ΔΧ.

Με την κατάθεση των δικαιολογητικών χορηγείται βεβαίωση η οποία επέχει θέση σήματος έως την έκδοσή του και απαλλάσσει τον κάτοχο από τον κίνδυνο προστίμων στους καθ’οδόν ελέγχους.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top