Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ξεκινάει η 33η xenia με σημαντικά συνέδρια και εκδηλώσεις

Θοδωρής Κουμέλης - 21 Ιανουάριος 2002, 00:00

Ανοίγει τις πύλες την ερχόμενη Παρασκευή 25 Ιανουαρίου στις εγκαταστάσεις του ΟΛΠ στον Πειραιά η 33η έκθεση xenia<.> που<...>

αφορά στην οργάνωση, εξοπλισμό και λειτουργία τουριστικών και γενικότερα επαγγελματικών μονάδων.

Τα εγκαίνια της έκθεσης που θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου θα πραγματοποιήσει ο υφυπουργός Ανάπτυξης και αρμόδιος για τον Τουρισμό κ. Δ. Γεωργακόπουλος, την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου στις 13:30.

Η έκθεση xenia αποτελεί κάθε χρόνο το σημαντικότερο γεγονός στο χώρο του τουρισμού σε εμπορικό και επιχειρηματικό επίπεδο, με τη δημιουργία του κατάλληλου επιχειρηματικού περιβάλλοντος για την σύναψη εμπορικών συμφωνιών μεταξύ εκθετών και επαγγελματιών επισκεπτών, σε κοινωνικό επίπεδο τιμώντας κάθε χρόνο διακεκριμένες προσωπικότητες με σημαντική προσφορά στη χώρα και σε τουριστικό επίπεδο διοργανώνοντας ετησίως ημερίδες και αφιερώματα με αντικείμενο βασικά θέματα που απασχολούν την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.

Η φετινή διοργάνωση έχει έναν επιπλέον ρόλο προς την κατεύθυνση ανάπτυξης και αναβάθμισης της τουριστικής βιομηχανίας και στον ολοκληρωμένο εκσυγχρονισμό των επαγγελματικών μονάδων αφού μένουν μόνο 2,5 χρόνια πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Περίπου 250 επώνυμοι εκθέτες από διάφορες χώρες του εξωτερικού και την Ελλάδα και οι οποίοι καλύπτουν όλο το φάσμα της οργάνωσης, εξοπλισμού και λειτουργίας επαγγελματικών μονάδων, παρουσιάζουν σύγχρονες λύσεις και μεθόδους για τον ολοκληρωμένο εκσυγχρονισμό των επαγγελματικών μονάδων και την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών.

Στη φετινή έκθεση θα πραγματοποιηθεί διήμερο συνέδριο για την "Προοπτική των αερομεταφορών στην Ελλάδα" με ομιλητές από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ενώ παράλληλα θα παρουσιαστεί έκθεση των Μεγάλων Έργων υποδομής που επηρεάζουν τον ελληνικό τουρισμό, την οποία θα εγκαινιάσει η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Β. Παπανδρέου.

Επίσης κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα γίνει ηλεκτρονική παρουσίαση από το Σύνδεσμο Ελληνίδων στον Τουρισμό του Μουσείου Τουρισμού, εκδήλωση την οποία θα τιμήσει με την παρουσία του ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γ. Ανωμερίτης, ενώ σε ειδικό χώρο θα εκτίθεται έκθεση φωτογραφίας από το ιστορικό αρχείο του ΕΟΤ της οποίας τα εγκαίνια θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Γ. Πατέλλης.

Μέσα στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της xenia την επόμενη Τετάρτη 23 Ιανουαρίου η οργανωτική Επιτροπή της έκθεσης θα τιμήσει τον κ. Τζ. Τζανετάκη τ. πρωθυπουργό, τον κ. Λ. Παπαδήμο, Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, και τον κ. Γ. Στεφανίδη τ. πρόεδρο του ΕΟΤ.

Ιδρυτής της xenia εκθεσιακές εκδηλώσεις πρόεδρος του Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος της xenia Ελληνικές Εκθέσεις ΑΕ είναι ο κ. Tάσος Kούμανης, εκ των παλαιοτέρων οργανωτών εκθέσεων στην Ελλάδα. Από δεκαετίας είναι πρόεδρος του Σ.E.O.E.Σ. και μέλος Δ.Σ. του Σ.E.T.E. ενώ τη διεύθυνση των εκθέσεων έχει ο γιος του κ. Δημήτρης Kούμανης.

Μέγας χορηγός της έκθεσης είναι ο ΟΤΕ και χορηγός Επικοινωνίας η ΕΡΤ.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top