Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΈρευνες-ΜελέτεςΟι Ευρωπαίοι τουρίστες θα προτιμήσουν θάλασσα, ήλιο, και ξενοδοχεία πόλεων τα επόμενα χρόνια

Οι Ευρωπαίοι τουρίστες θα προτιμήσουν θάλασσα, ήλιο, και ξενοδοχεία πόλεων τα επόμενα χρόνια

Σύμφωνα με έρευνα της IPK International που πραγματοποιήθηκε σε ένα εκατομμύριο άτομα σε 50 χώρες ανά τον κόσμο μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου, στην κορυφή των τουριστικών προορισμών […]

Σύμφωνα με έρευνα της IPK<.> International που πραγματοποιήθηκε σε ένα εκατομμύριο άτομα σε 50 χώρες ανά τον κόσμο μετά το<...> τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου, στην κορυφή των τουριστικών προορισμών που θα παρουσιάσουν σημαντική ζήτηση από Ευρωπαίους παραθεριστές κατατάσσεται η Ελλάδα μαζί με άλλες τέσσερις χώρες την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ.

Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι θα προτιμήσουν παραθεριστικούς προορισμούς που συνδυάζουν ήλιο και θάλασσα ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και η Ελλάδα. Τα επόμενα τρία χρόνια σε τέτοιους προορισμούς θα ταξιδέψει το 35% των ερωτώμενων και σε αυτές τις περιοχές θα κατευθυνθούν οι επενδύσεις τουριστικών οργανισμών.

Παράλληλα, οι επενδυτές φαίνεται να προσανατολίζονται και σε επενδύσεις οικονομικών ξενοδοχείων πόλεως, καθώς προβλέπεται ότι θα αυξηθεί η ζήτηση σε αυτού του είδους τα καταλύματα, εξαιτίας κυρίως της οικονομικής δυσπραγίας που αντιμετωπίζουν σημαντικές χώρες εξερχόμενου τουρισμού. Συγκεκριμένα, το 25% των τουριστών θα επιλέξει διακοπές τύπου city breaks.

Σύμφωνα με την έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο Βήμα της Κυριακής, ο ευρωπαϊκός τουρισμός θα παρουσιάσει αύξηση κατά 2% το 2002, παρότι τα δύο πρώτα τρίμηνα του έτους προβλέπεται να κινηθούν αρνητικά. Το γ' τρίμηνο (μέσα στο καλοκαίρι), η αύξηση θα κινηθεί γύρω στο 4% με αποκορύφωμα το τελευταίο τρίμηνο του έτους οπότε θα φθάσει το 10% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024