Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Τουριστικοί πράκτορες από την Κύπρο επισκέφθηκαν την Θεσσαλονίκη

Θοδωρής Κουμέλης - 21 January 2002, 00:00

Την προηγούμενη εβδομάδα ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό ταξίδι των Κυπρίων τουριστικών πρακτόρων το οποίο συνδιοργανώθηκε από την<...> Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, ΕΞΘ, το Thessaloniki Convention & Visitors Bureau, TCVB<.>

, και την Association of Cyprus Travel Agents, ACTA.

Πρόκειται για το τρίτο εκπαιδευτικό ταξίδι που διοργανώνεται από τους παραπάνω φορείς, ύστερα από την επιτυχία του πρώτου το 2000, και του δευτέρου το 2001.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν 16 τουριστικοί πράκτορες μέλη του ACTA οι οποίοι φιλοξενήθηκαν στην Θεσσαλονίκη από μέλη των ΕΞΘ και TCVB. Η Ολυμπιακή Αεροπορία υπήρξε χορηγός αερομεταφοράς.

Στόχος του ταξιδιού ήταν η γνωριμία των Κυπρίων Πρακτόρων με την πόλη και με τις τουριστικές επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης, ώστε να διευκολυνθούν οι επαγγελματικές τους συνεργασίες και να αυξηθεί η τουριστική κίνηση μεταξύ Θεσσαλονίκης και Κύπρου.

Ιδιαίτερη σημασία παρουσιάζει το γεγονός ότι οι Κύπριοι έρχονται πρώτοι σε αφίξεις αλλοδαπών στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Το 2001 σημειώθηκε μια αύξηση σε διανυκτερεύσεις Κυπρίων της τάξεως του 6% έναντι των αντιστοίχων διανυκτερεύσεων του 2000.

Κατά γενική ομολογία στην αύξηση αυτή έχουν συμβάλει τόσο τα εκπαιδευτικά ταξίδια όσο και η τακτική αεροπορική σύνδεση Λάρνακας-Θεσσαλονίκης.

Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού ταξιδιού του 2002 διοργανώθηκε από την ΕΞΘ και το TCVB ενημερωτική ημερίδα για την τουριστική και συνεδριακή αγορά της Θεσσαλονίκης, την οποία χαιρέτησαν ο δήμαρχος της πόλης κ. Κ. Παπαγεωργόπουλος, ο διευθυντής τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Κ. Γκουντάντσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας Θράκης κ. Μπαμίδης, ο πρόεδρος των ΕΞΘ και TCVB Μπρόβας και ο πρόεδρος του ACTA κ. Κ. Βαρνάβας.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε workshop με την συμμετοχή 36 επιχειρήσεων από την Θεσσαλονίκη, το οποίο έδωσε στους Κύπριους πράκτορες την ευκαιρία επαγγελματικών επαφών με τουριστικές επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top