Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

ΝΔ: Άδικος, παράλογος και οριζόντιος ο φόρος διαμονής σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα

Τατιάνα Ρόκου - 30 Ιούνιος 2017, 16:03

Ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας τονίζει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επιμένει στην επιβολή ενός άδικου, παράλογου και οριζόντιου φόρου διαμονής στα ξενοδοχεία και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια, που είναι βέβαιο ότι θα μειώσει ακόμα περισσότερο την ανταγωνιστικότητα του τουρισμού μας.


Ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, αναφερόμενος στις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών, κας Κατερίνας Παπανάτσιου, που υπεραμύνθηκε της επιβολής του φόρου διαμονής στα ξενοδοχεία και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Είναι σαφές ότι η κα Παπανάτσιου έχει πλήρη άγνοια για τις επιπτώσεις της φοροεπιδρομής στον τουρισμό, που έχει εξαπολύσει, εδώ και δύο χρόνια, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Επιμένει στην επιβολή ενός άδικου, παράλογου και οριζόντιου φόρου διαμονής στα ξενοδοχεία και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια, που είναι βέβαιο ότι θα μειώσει ακόμα περισσότερο την ανταγωνιστικότητα του τουρισμού μας. Λέει, μάλιστα, ότι οι επιπτώσεις του νέου αυτού φόρου θα αξιολογηθούν στο τέλους του 2018.

Το γεγονός ότι τα έσοδα από τον τουρισμό μειώθηκαν κατά 6,5% το 2016, λόγω της αύξησης του ΦΠΑ σε διαμονή και εστίαση, που κατέστησαν πιο ακριβό το τουριστικό μας προϊόν, δεν λέει τίποτα στο Υπουργείο Οικονομικών, ούτε και στο Υπουργείο Τουρισμού, που απλά παρακολουθεί.

Δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας και του προέδρου της κ. Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η αποκλιμάκωση των φορολογικών επιβαρύνσεων που έχουν επιβληθεί τα δύο τελευταία χρόνια στο τουριστικό μας προϊόν: Η κατάργηση του φόρου διαμονής, η σταδιακή αποκλιμάκωση του ΦΠΑ στη διαμονή και την εστίαση, καθώς και η μείωση, μέσα σε δύο χρόνια, του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις από το 29% στο 20%”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top