Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΠτωτικές οι κρατήσεις τον Ιούνιο στα μικρά τουριστικά καταλύματα
ΣΕΤΚΕ

Πτωτικές οι κρατήσεις τον Ιούνιο στα μικρά τουριστικά καταλύματα

Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις των επιχειρηματιών του κλάδου, αλλά και της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων (ΣΕΤΚΕ) για τον αθέμιτο ανταγωνισμό που προκύπτει από τις μισθώσεις αστικών ακινήτων.

Με αρνητικό πρόσημο ολοκληρώθηκε ο Ιούνιος για τις επιχειρήσεις μικρών τουριστικών καταλυμάτων. Τόσο οι κρατήσεις, όσο και οι διανυκτερεύσεις κατέγραψαν πτωτικές τάσεις, χωρίς να προκύπτει καμία αντιστοιχία με τις διεθνείς τουριστικές αφίξεις στη χώρα, οι οποίες, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, σημείωσαν νέα άνοδο, σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2016.

Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά τις εκτιμήσεις των επιχειρηματιών του κλάδου, αλλά και της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων (ΣΕΤΚΕ) για τον αθέμιτο ανταγωνισμό που προκύπτει από τις μισθώσεις αστικών ακινήτων.

“Δυστυχώς οι φόβοι επαληθεύονται, παίρνουν σάρκα και οστά. Tα τουριστικά καταλύματα τύπου Airbnb προσελκύουν σημαντικό ποσοστό της πελατείας των επιχειρήσεων μικρών τουριστικών καταλυμάτων, υπονομεύοντας τη λειτουργία τους”, επισημαίνει η ΣΕΤΚΕ. “Αυτό σε συνδυασμό με την ουσιαστική κατάρρευση της εγχώριας αγοράς, η οποία, επί σειρά ετών, υπήρξε η βασική αγορά για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και την κατακόρυφη άνοδο του τουρισμού all inclusive, έχει επιπτώσεις στις κρατήσεις και στις διανυκτερεύσεις που καταγράφουν οι επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων σε όλη τη χώρα.

Η ΣΕΤΚΕ ‘κρούει τον κώδωνα του κινδύνου’ και προειδοποιεί την κυβέρνηση πως εάν δεν αναθεωρήσει άμεσα το θέμα των αστικών μισθώσεων θέτει σε κίνδυνο την βιωσιμότητα ενός ολόκληρου κλάδου, ενός κλάδου ο οποίος συνεισφέρει τα μέγιστα στον ελληνικό τουρισμό και την περιφερειακή οικονομία”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024