Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤρίωρη στάση εργασίας των αρχαιοφυλάκων στις 6 Ιουλίου
Πολιτισμός

Τρίωρη στάση εργασίας των αρχαιοφυλάκων στις 6 Ιουλίου

Οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία του Νομού Αττικής, θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 6 Ιουλίου κατά τις ώρες 8-11 π.μ.

Κλειστοί θα παραμείνουν κατά τις πρωινές ώρες οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία λόγων τρίωρης στάσης εργασίας που εξήγγειλαν οι αρχαιοφύλακες για την Πέμπτη 6 Ιουλίου. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων διεκδικούν “την ομαλή καταβολή των Κυριακών και αργιών από το ΤΑΠΑ”, την “άμεση πρόσληψη, κατ’αρχήν 200 μονίμων αρχαιοφυλάκων μέσω ΑΣΕΠ, για λόγους ασφαλείας και λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων” και για αυτό προχωρούν σε στάση εργασίας την ερχόμενη Πέμπτη από τις 8 έως τις 11 το πρωί.

Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων αναφέρει:

“Σας ενημερώνουμε ότι οι Αρχαιολογικοί Χώροι και τα Μουσεία του Νομού Αττικής, θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 06/07/2017 κατά τις ώρες 8-11 π.μ. λόγω στάσης εργασίας των Αρχαιοφυλάκων.

Οι λόγοι που μας οδήγησαν στην απόφαση αυτή είναι οι εξής:

A. Θεωρούμε αδιανόητο να μην υπάρχει διαβούλευση για τον Οργανισμό του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ), σε μείζονα θέματα που αφορούν
1) Την καλύτερη λειτουργία και αποδοτικότητα του συγκεκριμένου Φορέα και
2) Τη συνέχιση καταβολής των αμοιβών μας (εξαιρέσιμα-πέραν πενθημέρου). Οι μεγάλες αδυναμίες της διοίκησης του ΤΑΠΑ είναι πλέον οφθαλμοφανής π.χ. (καθυστέρηση ηλεκτρονικού εισιτηρίου, αναψυκτήρια-πωλητέα κ.λπ.), με αποτέλεσμα την απώλεια σημαντικών πόρων για το δημόσιο.

B. Οι τραγικές ελλείψεις φυλακτικού προσωπικού (ημερήσιοι και νυχτοφύλακες) στα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους που έχουν αντίκτυπο στην διαδικασία της ομαλής λειτουργίας, κάνουν επιτακτική την ανάγκη άμεσων μονίμων προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ (όπως είχε δεσμευτεί και ο πρωθυπουργός της χώρας στις 13/12/2016 από τη νήσο Νίσυρο όπου σήμερα “τραγική ειρωνεία”, το μουσείο της είναι κλειστό λόγω έλλειψης προσωπικού!).

Γ. Απαιτούμε την απρόσκοπτη λειτουργία του Ταμείου Αλληλοβοηθείας Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού, ώστε να συνεχιστούν οι κοινωνικές δράσεις του υπέρ των εργαζομένων, όπως π.χ. ο βρεφονηπιακός σταθμός των υπαλλήλων, οι κατασκηνώσεις, εκδηλώσεις κ.ά. και τη διατήρηση του υφιστάμενου προσωπικού.

Σε περίπτωση μη υλοποίησης των σχετικών αιτημάτων, η ΠΕΥΦΑ θα προχωρήσει άμεσα σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024