Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουρισμός υγείας

Στόχος της ΝΔ για τον Τουρισμό Υγείας: 100.000 νέοι επισκέπτες και 400 εκατ. έσοδα την πρώτη διετία

Βίκυ Καραντζαβέλου - 04 Ιούλιος 2017, 12:02

Οι προγραμματικές προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για τον Τουρισμό Υγείας επικεντρώνονται, μεταξύ άλλων, στη δημιουργία cluster συνεργασιών ανάμεσα σε νοσοκομεία, ιατρικά κέντρα και ξενοδοχεία, αλλά και σε συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, όπως η συνεργασία ξενοδοχείων με κέντρα αιμοκάθαρσης και η δημιουργία κέντρων αποκατάστασης με υποδομές φιλοξενίας.


Σε ημερίδα που συνδιοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ Ωρωπού, μαζί με τη Νέα Δημοκρατία, για την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας, παρευρέθηκε και μίλησε ο τομεάρχης Τουρισμού και βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας.

Στην τοποθέτησή του επισήμανε ότι ο Τουρισμός Υγείας συνδέεται με την πρόταξη των ποιοτικών στοιχείων στον ελληνικό τουρισμό, με τη διαφοροποίηση του τουριστικού μας προϊόντος, το άνοιγμα σε νέες αγορές και το μεγάλο στόχο της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου.

Τόνισε ότι τα έσοδα από τον Τουρισμό Υγείας, σε παγκόσμιο επίπεδο, ξεπερνούν, ετησίως, τα 20 δισ. δολ., με 30 εκατ. επισκέπτες, ενώ ο Τουρισμός Υγείας είναι από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες μορφές τουρισμού με ρυθμό ανάπτυξης 20-25% σε ετήσια βάση.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρθηκε στο στόχο της προσέλκυσης 100.000 επισκεπτών τα δύο πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, με προσδοκώμενα έσοδα 400 εκατ. ευρώ, από τον Τουρισμό Υγείας, αναλύοντας, ταυτόχρονα, τις προγραμματικές προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας που επικεντρώνονται:

  • Στη διαμόρφωση ενός πλαισίου για την πιστοποίηση των παρόχων που θα δραστηριοποιηθούν στον τομέα του τουρισμού υγείας, σύμφωνα με τα standards που θέτουν διεθνείς οργανισμοί και αφορούν στη διασφάλιση της ποιότητας των υπηρεσιών, στην ασφάλεια και στις υποδομές.
  • Στη δημιουργία αναπτυξιακών κινήτρων για επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού υγείας, που θα συνδέουν τις ενισχύσεις με τη βιωσιμότητα, το ύψος της επένδυσης και τις θέσεις εργασίας.
  • Στη δημιουργία cluster συνεργασιών ανάμεσα σε νοσοκομεία, ιατρικά κέντρα και ξενοδοχεία, αλλά και σε συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, όπως η συνεργασία ξενοδοχείων με κέντρα αιμοκάθαρσης, η δημιουργία κέντρων αποκατάστασης με υποδομές φιλοξενίας και η δημιουργία υποδομών ιαματικού τουρισμού για τουρίστες με μυοσκελετικές παθήσεις ή με νευρολογικές παθήσεις αλλά και για τουρίστες που ανήκουν στην τρίτη ηλικία.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top