Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΈληξε και στην EgyptAir η απαγόρευση στα laptops εντός καμπίνας στις πτήσεις Κάιρο – Νέα Υόρκη
Αεροπορικές εταιρείες

Έληξε και στην EgyptAir η απαγόρευση στα laptops εντός καμπίνας στις πτήσεις Κάιρο – Νέα Υόρκη

Η απαγόρευση των ηλεκτρονικών συσκευών όπως laptops, στην καμπίνα του αεροσκάφους σε πτήσεις από την Αίγυπτο στις Ηνωμένες Πολιτείες παύει να ισχύει από σήμερα Τετάρτη 12 Ιουλίου. Παρόμοια απαγόρευση για τις πτήσεις στο Λονδίνο εξακολουθεί να ισχύει.

“Η απαγόρευση των ηλεκτρονικών συσκευών όπως laptops, στην καμπίνα του αεροσκάφους σε πτήσεις από την Αίγυπτο στις Ηνωμένες Πολιτείες θα πάψει να ισχύει από σήμερα”, είπε ο πρόεδρος της EgyptAir, Safwat Musallam.

Υπενθυμίζεται ότι στις 25 Μαρτίου, η κυβέρνηση των ΗΠΑ απαγόρευσε τη μεταφορά ηλεκτρονικών συσκευών μεγαλύτερων από κινητά στις καμπίνες αεροσκαφών που εκτελούσαν απ’ευθείας πτήσεις στις ΗΠΑ από 10 διεθνή αεροδρόμια στη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και την Τουρκία. Η απαγόρευση επιβλήθηκε σε πτήσεις από 10 αεροδρόμια στην Αίγυπτο, το Μαρόκο, την Ιορδανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), τη Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ, το Κατάρ και την Τουρκία λόγω φόβων ότι μπορούν να τοποθετηθούν μη ανιχνεύσιμες βόμβες σε φορητές συσκευές.

Η απαγόρευση μεταφοράς φορητών υπολογιστών και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών σε καμπίνες αεροσκαφών σε πτήσεις της EgyptAir προς τη Νέα Υόρκη θα αρθεί από αύριο (Τετάρτη) και για ένα χρόνο, ή έως ότου εισαχθεί κάποια άλλη επείγουσα τροποποίηση”, είπε σε δήλωσή του ο Musallam, ενώ πρόσθεσε ότι μια παρόμοια απαγόρευση για πτήσεις στο Λονδίνο θα εξακολουθήσει να ισχύει.

Ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου, Sherif Fathy, καλοσώρισε την άρση της απαγόρευσης και δήλωσε ότι αυτή είναι αποτέλεσμα στενής συνεργασίας του Διεθνούς Αεροδρομίου του Καΐρου με τους υπαλλήλους των Αιγυπτιακών Αερογραμμών, η οποία έχει καθησυχάσει τις αμερικανικές αρχές.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024