Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ξενοδοχία

Αντίδραση της Ένωσης Ξενοδόχων Λευκάδας για την 'Αυτοδιαχείριση'

Τατιάνα Ρόκου - 14 Ιούλιος 2017, 12:32

Βασικό αίτημα του ΞΕΕ είναι η δημιουργία ένας ενιαίου φορέα διαχείρισης των πνευματικών δικαιωμάτων και είσπραξης της αμοιβής, ώστε να υπάρξει εξορθολογισμός και δίκαιη κατανομή της στους δικαιούχους, ανάλογα με τη 'βαρύτητα' του δικαιώματος του καθενός.


Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λευκάδας κ. Μανώλης Θερμός, σε ανακοίνωσή του για το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων μουσικών έργων αναφέρει:

“Σε συνέχεια της πρόσφατης ανακοίνωσης του ΕΒΕΑ για την συμφωνία με τον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων Μουσικών Έργων (Αυτοδιαχείριση) θα ήθελα να αποσαφηνίσω τα εξής:

1) Τα πνευματικά δικαιώματα είναι ένα εξαιρετικά πολύπλοκο θέμα που απασχολεί διαχρονικά τα ελληνικά ξενοδοχεία και ως τέτοιο πρέπει από όλους να αντιμετωπίζεται.
2) Βασικό αίτημα του ΞΕΕ είναι η δημιουργία ένας ενιαίου φορέα διαχείρισης των πνευματικών δικαιωμάτων και είσπραξης της αμοιβής, ώστε να υπάρξει εξορθολογισμός και δίκαιη κατανομή της στους δικαιούχους, ανάλογα με τη “βαρύτητα” του δικαιώματος του καθενός.
3) Η συγκεκριμένη οικονομική συμφωνία με τον ΟΣΔ (αυτοδιαχείριση) καλύπτει ένα πάρα πολύ περιορισμένο αριθμό δημιουργών, εξ ού και δεν επιλύει κανένα πρόβλημα, σε αντίθεση με την συμφωνία που έχει υπογράψει το ΞΕΕ με τον άλλο φορέα, ο οποίος εκπροσωπεί χιλιάδες δημιουργούς και σχεδόν όλες τις διεθνείς ενώσεις δημιουργών στη χώρα μας.
4) Εξυπακούεται ότι η συμφωνία αυτή δε δεσμεύει καμία ξενοδοχειακή ελληνική επιχείρηση, η οποία μπορεί να κινηθεί, εφόσον κρίνει, με γνώμονα αποκλειστικά το οικονομικό της συμφέρον και την όποια ωφελεία της. Σε κάθε περίπτωση θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η ένωσή μας παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο θέμα των δικαιωμάτων σε ευρωπαϊκό επίπεδο με οδηγό το ΞΕΕ που συνεχίζει τις προσπάθειες του για μια συνολική και δίκαιη λύση του ζητήματος αυτού από την ελληνική κυβέρνηση σε συνεργασία και με τους άλλους τουριστικούς φορείς”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top