Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΤέλος οι πτήσεις μεταξύ ΕΕ και Ην. Βασιλείου μετά το Brexit, λέει ο Michael O’Leary της Ryanair
Αερομεταφορές

Τέλος οι πτήσεις μεταξύ ΕΕ και Ην. Βασιλείου μετά το Brexit, λέει ο Michael O’Leary της Ryanair

'Το Brexit θα είναι μια από τις μεγαλύτερες οικονομικές 'αυτοκτονίες' στην ιστορία', δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair στην Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Οι πτήσεις μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ακυρωθούν για μήνες μετά το Brexit, εκτός εάν οι συμφωνίες των ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών πληγούν πριν αποχωρήσει η Βρετανία από την ΕΕ, δήλωσε πρόσφατα ο επικεφαλής της Ryanair Michael O’Leary, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το αεροδρόμιο Heathrow θα εγκαταλειφθεί, οι καλοκαιρινές διακοπές θα ακυρωθούν και τα αεροσκάφη της Ryanair θα μετακινηθούν στην Ευρώπη, είπε ο O’Leary, ο οποίος επέμενε ότι η λογική απόφαση θα ήταν να αγνοηθεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Η Συμφωνία Ανοικτών Ουρανών επιτρέπει στις αεροπορικές εταιρείες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είναι εγγεγραμμένες στο Ηνωμένο Βασίλειο, να λειτουργούν η κάθε μία στη χώρα της άλλης. “Σε αντίθεση με άλλους τομείς, η αεροπορία δεν μπορεί να υπαναχωρήσει από τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου. Αυτό το γεγονός αναδεικνύει σε θέμα ζωτικής σημασίας τη σφράγιση μιας νέας συμφωνίας”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair.

Αλλά ο κ. O’Leary προειδοποίησε ότι μια τέτοια συμφωνία ήταν “αδύνατη” και ότι η “μόνη λογική επιλογή” θα ήταν η βρετανική κυβέρνηση να ανατρέψει το δημοψήφισμα και να παραμείνει στην ΕΕ.

“Το Brexit θα είναι μια από τις μεγαλύτερες οικονομικές ‘αυτοκτονίες’ στην ιστορία”, δήλωσε στην Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες. “Υπάρχει μια πραγματική προοπτική και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε αυτό το γεγονός, ότι δηλαδή δε θα υπάρχουν πτήσεις μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρώπης για εβδομάδες ή μήνες μετά το Μάρτιο του 2019. Δεν πρόκειται να υπάρξει προσωρινή συμφωνία, δεν πρόκειται να υπάρξει νομική βάση, θα ακυρώσουμε πτήσεις, θα ακυρώσουμε τις διακοπές των ανθρώπων για το καλοκαίρι του 2019”.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μάρτιος του 2019 είναι η προθεσμία για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ. Εάν η συμφωνία δεν έχει οριστικοποιηθεί μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο, η Βρετανία θα αποχωρήσει χωρίς συμφωνία – το λεγόμενο “σκληρό Brexit”.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία χειρίζεται τις διαπραγματεύσεις για το Brexit εξ ονόματος της ΕΕ, αρνήθηκε να συζητήσει ο,τιδήποτε μέχρι να επιτευχθεί συμφωνία για τα δικαιώματα των πολιτών και το νομοσχέδιο που αφορά στο Brexit. Ο δεύτερος γύρος συνομιλιών θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες αυτήν την εβδομάδα.

“Ο κλάδος των αερομεταφορών δε θα περιμένει μέχρι τον Μάρτιο του 2019”, δήλωσε ο O’Leary. “Ένα σαφές νομικό πλαίσιο θα ήταν αναγκαίο έως το Σεπτέμβριο του 2018”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024