Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΈκθεση από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών
Αεροδρόμια

Έκθεση από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Η έκθεση 'Ταξίδι στον Κυκλαδικό Πολιτισμό' αποτελεί μια συνοπτική παρουσίαση της μεγάλης έκθεσης "Κυκλαδική Κοινωνία, 5.000 χρόνια πριν" που διοργάνωσε φέτος το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης για τη συμπλήρωση 30 χρόνων λειτουργίας.


Μετά από μια ιδιαίτερα  επιτυχημένη  συνεργασία το 2011 που περιελάμβανε την παρουσίαση τριών εκθέσεων, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης συνεργάζεται εκ νέου με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών διοργανώνοντας την έκθεση με τίτλο “Ταξίδι στον Κυκλαδικό Πολιτισμό”. Η έκθεση θα διαρκέσει από 27 Ιουλίου μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2017 και θα φιλοξενηθεί στον χώρο “Τέχνη & Πολιτισμός” στο επίπεδο Αφίξεων του Αεροδρομίου.

Η έκθεση αποτελεί μια συνοπτική παρουσίαση της μεγάλης έκθεσης “Κυκλαδική Κοινωνία, 5.000 χρόνια πριν” που διοργάνωσε φέτος το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης για τη συμπλήρωση 30 χρόνων λειτουργίας, υπό την επιμέλεια του διευθυντή του, καθηγητή κ. Νικόλαου Σταμπολίδη. Καθώς έως σήμερα δεν υπάρχουν τεκμήρια γραφής της Πρωτοκυκλαδικής Περιόδου, η έκθεση  επιχειρούσε να αναγνώσει με απλό και εύληπτο τρόπο τη δομή της κοινωνίας των Κυκλάδων κατά την Πρώιμη Εποχή του Χαλκού (3200 έως 2000 π.Χ.), το φυσικό περιβάλλον στο οποίο ζούσαν οι άνθρωποι, τις ασχολίες τους, τις κοινωνικές ή θρησκευτικές εκδηλώσεις, τις πίστεις και τις δοξασίες τους.

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης προσφέρει στους επισκέπτες του Αεροδρομίου μία συνοπτική παρουσίαση αυτής της έκθεσης για να γνωρίσουν τον Πρωτοκυκλαδικό Πολιτισμό μέσα από φωτογραφίες αλλά κυρίως  μέσα από μια ταινία- ποίημα 4 λεπτών σε σενάριο-αφήγηση του Καθηγητή Νικόλαου Σταμπολίδη, σκηνοθεσία Τζώρτζη Γρηγοράκη, μουσική Μαριλένας Ορφανού  και παραγωγή του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και της Haos Film (Μαρία Χατζάκου, Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη). Η ταινία προβάλλει αντιπροσωπευτικά δείγματα του πολιτισμού αυτού, συμπυκνώνοντας τη ζωή και τη δημιουργία της Κυκλαδικής Κοινωνίας, 5.000 χρόνια πριν.

Το απόκρημνο γεωγραφικό ανάγλυφο, ο θαλάσσιος περιορισμός και η ανάγκη ώθησαν τη δημιουργία ενός ανθρωποκεντρικού πολιτισμού, όπου η ανθρώπινη μορφή (γυναικεία και ανδρική) σε ειδώλια κυριαρχεί, μιλώντας εύγλωττα για την κοινωνική ιεραρχία, τις ασχολίες, τις πίστεις και τις δοξασίες των προϊστορικών Κυκλαδιτών. Mέσα από την έκθεση, οι επισκέπτες του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών θα πάρουν μια πρώτη εικόνα για το πως ήταν οι Κυκλάδες το 3000 π.Χ., πριν επισκεφθούν σήμερα τα νησιά του Αιγαίου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024