Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστικά καταλύματα

Απόσυρση του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση των μισθώσεων αστικών ακινήτων ζητά η ΣΕΤΚΕ

Βίκυ Καραντζαβέλου - 19 Ιούλιος 2017, 16:16

Το Υπουργείο Οικονομικών δεν έχουν φροντίσει να τεθεί σε λειτουργία το μητρώο βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων, με αποτέλεσμα την απώλεια χιλιάδων ευρώ από φόρους, επισημαίνει η ΣΕΤΚΕ.


“Φορολογικό ‘σαφάρι’ στα νησιά και τις τουριστικές περιοχές της χώρας για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, πραγματοποιούν το τελευταίο διάστημα συνεργεία ελέγχου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), έχοντας, ήδη, επιβάλλει βαριά πρόστιμα και δεκάδες λουκέτα σε καταστήματα και επιχειρήσεις για μη έκδοση αποδείξεων. Και το ερώτημα είναι γιατί το Υπουργείο Οικονομικών δε δείχνει τον ίδιο ζήλο και δε φροντίζει παράλληλα να πράξει κάτι ανάλογο για τα ‘παράνομα’ καταλύματα;” Αυτό αναρωτιέται η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ).

Σε ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία αναφέρει: “Οι ‘ειδήμονες’ του Υπουργείου Οικονομικών ψήφισαν εν μία νυκτί το άρθρο 84 του ν. 4472/2017, απελευθερώνοντας τις μισθώσεις αστικών ακινήτων, χωρίς όμως να έχουν φροντίσει να τεθεί σε λειτουργία το μητρώο βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων, στο οποίο θα εντάσσονταν όλες αυτές οι ‘επιχειρήσεις’, με αποτέλεσμα την απώλεια χιλιάδων ευρώ από φόρους.

Για τον έλεγχο αυτών των επιχειρήσεων δε χρειάζεται καν η ΑΑΔΕ να προβεί σε έξοδα μετακινήσεων, αφού πολύ εύκολα και απλά μπορεί να τις εντοπίσει μέσα από τις παγκόσμιες ηλεκτρονικές πλατφόρμες που προβάλλονται, δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό στις επιχειρήσεις του κλάδου μας.

Για πολλοστή φορά ζητάμε από τον κ. Πρωθυπουργό και τα στελέχη της Κυβέρνησης να αποσύρουν το εν λόγω νομοσχέδιο, το οποίο θίγει τα έσοδα του ελληνικού Δημοσίου, ναρκοθετώντας την ταλαίπωρη ελληνική οικονομία”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top