Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ταξιδιωτικές οδηγίες

Η Γερμανία εκδίδει ταξιδιωτική οδηγία κατά της Τουρκίας

Θοδωρής Κουμέλης - 20 Ιούλιος 2017, 14:34

Έκδοση νέας ταξιδιωτικής οδηγίας, που προειδοποιεί για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι Γερμανοί στην Τουρκία.


Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Sigmar Gabriel ανακοίνωσε σήμερα μέτρα κατά της Τουρκίας απαντώντας έτσι στην προφυλάκιση ενός Γερμανού ακτιβιστή για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τα νέα μέτρα συμφωνήθηκαν από κοινού με την καγκελάριο Angela Merkel.

Όπως αναφέρουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία και αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο Γερμανός υπουργός δήλωσε πως η Γερμανία θα μιλήσει με τους εταίρους της στην ΕΕ σχετικά με τις φιλοδοξίες της Τουρκίας να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατέστησε σαφές πως το Βερολίνο δεν μπορεί πλέον να εγγυηθεί γερμανικές εταιρικές επενδύσεις στην Τουρκία. Είπε επίσης πως δεν μπορεί να προσβλέπει σε συνομιλίες για την επέκταση της τελωνειακής ένωσης με την Τουρκία και εξέδωσε νέα ταξιδιωτική οδηγία που προειδοποιεί για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι Γερμανοί στην Τουρκία.

Ο Gabriel κατηγόρησε την εξουσία του Τούρκου προέδρου Recep Tayyip Erdoğan ότι θέλει να “αντιστρέψει τον ρου της Ιστορίας” στη χώρα του, με σκοπό “να κάνει να σωπάσουν όλες οι επικριτικές φωνές”.

“Θα πρέπει οι πολιτικές μας προς την Τουρκία να πάνε σε μια νέα κατεύθυνση… δεν μπορούμε να συνεχίσουμε όπως το κάναμε μέχρι σήμερα. Πρέπει να είμαστε πιο σαφείς απ‘ό,τι είμαστε μέχρι τώρα ώστε εκείνοι που είναι υπεύθυνοι στην Άγκυρα να καταλάβουν ότι τέτοιες πολιτικές συνεπάγονται συνέπειες”, δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Σημειώνεται ότι η Γερμανία είναι η κύρια χώρα προέλευσης των τουριστών στην Τουρκία, πάνω από τη Ρωσία, και επίσης ένας από τους κυριότερους εμπορικούς εταίρους της.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top