Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προορισμός

Απαγορευμένα τα selfie sticks, οι καντίνες και τα γυάλινα μπουκάλια στο Μιλάνο

Άγγελος Ρεστάνης - 24 Ιούλιος 2017, 14:23

Το μέτρο τέθηκε σε ισχύ από τις 14 Ιουλίου και θα είναι σε ισχύ έως και τις 13 Αυγούστου, με στόχο τη μείωση των απορριμάτων και την 'αντι-κοινωνική συμπεριφορά' και πιθανότητα χρονικής επέκτασης, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.


Η δημοτική αρχή στο Μιλάνο απαγόρευσε τη χρήση του selfie stick, καθώς σύμφωνα με τον δήμο της πόλης είναι επικίνδυνη για την ασφάλεια των κατοίκων και των τουριστών.

Στο Μιλάνο έχουν επίσης απαγορευθεί τα κουτιά αναψυκτικών, τα γυάλινα μπουκάλια και οι καντίνες, ως μέσο εξάλειψης των απορριμμάτων κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

Το μέτρο τέθηκε σε ισχύ από τις 14 Ιουλίου και θα είναι σε ισχύ έως και τις 13 Αυγούστου, με στόχο τη μείωση των απορριμάτων και την “αντι-κοινωνική συμπεριφορά” και πιθανότητα χρονικής επέκτασης, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

“Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες απαγορεύονται να κατέχουν, να μεταφέρουν, να αφήνουν στο έδαφος, να πετούν ή να δέχονται οποιουδήποτε τύπου γυάλινα μπουκάλια ή δοχεία, κουτάκια και selfie sticks στην περιοχή που εκτείνεται από την Piazza XXIV Maggio, τη Λεωφόρο Gorizia, τη Via Codara, την πλατεία Cantore και τη λεωφόρο Gabriele D’Annunzio” αναφέρεται στην ανακοίνωση του δήμου, σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας “The Local”.

Αλλά και η Φλωρεντία ανακοίνωσε τον περασμένο Μάιο ότι στα σκαλιά των εκκλησιών της θα καταβρέχονται με μάνικες κατά τις ώρες του μεσημεριανού, με σκοπό να αποθαρρύνει τους τουρίστες να τρώνε και να πίνουν κοντά στα πιο ιστορικά σημεία της πόλης.

Εν τω μεταξύ, η Ρώμη έχει απαγορεύσει την πώληση αλκοόλ τη νύχτα. Η δήμαρχος Virginia Raggi έφερε ένα νόμο που απαγορεύει την πώληση και κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιους χώρους (ενν. στο δρόμο) έως τις 31 Οκτωβρίου. Επίσης, το φαγηγό και το ποτό γύρω από τα περίφημα συντριβάνια της Αιώνιας Πόλης είναι εκτός των επιτρεπτών ορίων. Το μέτρο αφορά περίπου 40 από αυτά, με το πρόστιμο να ανέρχεται έως και 240 ευρώ, εάν κάποιος μπει μέσα σε συντριβάνι, καθήσει πάνω του, δώσει νερό από αυτό στο κατοικίδιό του ή πετάξει αντικείμενα στο νερό - με εξαίρεση τα νομίσματα στην Fontana di Trevi.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top