Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsMinoan Group: Ισχυρή ανάπτυξη 20% για τη Stewart Travel
Τουριστικοί οργανισμοί

Minoan Group: Ισχυρή ανάπτυξη 20% για τη Stewart Travel

Με τον αειφορικό σχεδιασμό, με περιοχές επέμβασης μικρότερες από το 0,5% της επιφάνειας του ακινήτου και δεδομένου ότι το 90% της περιοχής του έργου θα παραμείνει στη φυσική του κατάσταση, ο Όμιλος Minoan Group σκοπεύει να διασφαλίσει ότι το έργο 'Ίτανος Γαία' θα είναι ένα από τα ηπιότερα, και φιλικά προς το περιβάλλον έργα.

Τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης του τουριστικού κλάδου της Minoan Group, αντανακλούν τα αποτελέσματα εξαμήνου της Stewart Travel. Η θυγατρική του ομίλου, παρουσίασε κύκλο εργασιών 43.642.000 ευρώ, από 36.928.000 τον Απρίλιο του 2016 παρουσιάζοντας αύξηση 20%. Την ίδια περίοδο, τα μεικτά κέρδη βελτιώθηκαν κατά 14% και διαμορφώθηκαν σε 4.476.100 ευρώ από 3.357.100 την αντίστοιχη περυσινή χρήση.

Ο ταξιδιωτικός κλάδος της Stewart Travel, συνεχίζει να αποτελεί τη βασική λειτουργική δραστηριότητα της Minoan Group με ένα δίκτυο βραβευμένων τουριστικών πρακτορείων που καλύπτει εξειδικευμένες, αλλά και εταιρικές ανάγκες και εκτείνεται σε όλο το εύρος του παγκόσμιου ταξιδιού, παρουσιάζοντας άλλη μία περίοδο ισχυρής ανάπτυξης. Η εταιρεία αναμένεται να επωφεληθεί και από την πρόσφατη συγχώνευση της Morningside Travel, ενός ταξιδιωτικού πρακτορείου με έδρα το Εδιμβούργο. Η κίνηση αυτή θα συμβάλλει πλήρως στην περαιτέρω βελτίωση των οικονομικών στοιχείων του Ομίλου κατά το προσεχές έτος. Η Minoan Group εξακολουθεί να αναζητά περαιτέρω ευκαιρίες για να αποκτήσει άλλα κορυφαία, εξειδικευμένα ταξιδιωτικά γραφεία που θα βελτιώσουν στην περαιτέρω απόδοση του ταξιδιωτικού κλάδου.

Στις υπόλοιπες δραστηριότητες του ομίλου, η Minoan Group απαλλαγμένη από τα ένδικα μέσα, μετά την πρόσφατη απόρριψη των Αιτήσεων Ακυρώσεως κατά του Προεδρικού Διατάγματος από το Συμβούλιο της Επικρατείας, γυρίζει σελίδα με σκοπό να προχωρήσει στα επόμενα στάδια που είναι η υλοποίηση της επένδυσης και η μεγιστοποίηση της αξίας του έργου “Ίτανος Γαία” στην Κρήτη. η εταιρεία πιστεύει ότι με την απόφαση αυτή ανοίγει ο δρόμος για την πιο σημαντική ξένη επένδυση στον τομέα του τουρισμού που έχει εγκριθεί από την Ελληνική Κυβέρνηση. O Όμιλος είναι με αυτό τον τρόπο, πλέον σε θέση να κινηθεί προς την κατεύθυνση της ολοκλήρωσης διαπραγματεύσεων με hotel operators.

Ταυτόχρονα, συνεχίζονται τα επόμενα στάδια για την ανάπτυξη και λειτουργία του έργου. Με τον αειφορικό σχεδιασμό, με περιοχές επέμβασης μικρότερες από το 0,5% της επιφάνειας του ακινήτου και δεδομένου ότι το 90% της περιοχής του έργου θα παραμείνει στη φυσική του κατάσταση, ο Όμιλος Minoan Group σκοπεύει να διασφαλίσει ότι το έργο “Ίτανος Γαία” θα είναι ένα από τα ηπιότερα, και φιλικά προς το περιβάλλον έργα.

Σε ό,τι αφορά στις τοπικές υποδομές, ο Δήμος Σητείας, η Περιφέρεια Κρήτης καθώς και η Κεντρική Κυβέρνηση έχουν συνεργαστεί με στόχο τη βελτίωση της πρόσβασης στην περιοχή με σημαντικές επεμβάσεις στο οδικό δίκτυο, συνδέοντας την περιοχή με την Κεντρική και τη Δυτική Κρήτη. Η τοποθεσία στην οποία προγραμματίζεται το έργο απέχει σήμερα μόλις 30 λεπτά από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Σητείας, το οποίο βρίσκεται ήδη σε πλήρη λειτουργία.

 

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024