Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιφέρεια

Δήμος Κω: Το νησί δοκιμάστηκε σκληρά, αλλά άντεξε

Τατιάνα Ρόκου - 27 Ιούλιος 2017, 15:46

Ο Δήμος Κω διαμόρφωσε άμεσα νέες εγκαταστάσεις για τον διαβατηριακό έλεγχο στο λιμάνι της Κω και η εξυπηρέτηση των επισκεπτών και όσων ταξιδεύουν γίνεται κανονικά και χωρίς προβλήματα.Στον απόηχο του σεισμού της 21ης Ιουλίου στην Κω, ο δήμαρχος του νησιού έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Σε κανονικούς ρυθμούς έχουν επιστρέψει οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού μετά τον ισχυρό σεισμό στην περιοχή μας, χάρη στην άμεση κινητοποίηση του Δήμου και όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Παρά το γεγονός ότι ο σεισμός ήταν μεγάλος, δεν υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές σε κτίρια, το σύνολο των τουριστικών υποδομών άντεξε και οι επισκέπτες συνεχίζουν κανονικά τις διακοπές τους.

Έχουν γίνει έλεγχοι σε όλα τα δημόσια κτίρια από τεχνικά κλιμάκια που μετέβησαν στην περιοχή μας για τον σκοπό αυτό, ενώ το σύνολο των ξενοδοχειακών και τουριστικών υποδομών είναι ασφαλή και λειτουργούν χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Το αεροδρόμιο  λειτουργεί κανονικά από την πρώτη ημέρα και η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με την υπόλοιπη Ελλάδα γίνεται από το λιμάνι της Κεφάλου, μέχρι να αποκατασταθούν οι βλάβες στο κεντρικό λιμάνι.

Ο Δήμος Κω διαμόρφωσε άμεσα νέες εγκαταστάσεις για τον διαβατηριακό έλεγχο στο λιμάνι της Κω και η εξυπηρέτηση των επισκεπτών και όσων ταξιδεύουν γίνεται κανονικά και χωρίς προβλήματα.

Οι δρόμοι είναι σε άριστη κατάσταση, οι ζημιές περιορίζονται σε παλιά κτήρια, τα οποία και έχουν εκκενωθεί για λόγους ασφαλείας μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές, ενώ η τροφοδοσία του νησιού γίνεται κανονικά.

Η Κως δοκιμάστηκε σκληρά, αλλά άντεξε. Είναι ο τρίτος δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός στην Ελλάδα και περιμένει να υποδεχθεί τους φίλους της”.

A. Zinell: Αύξηση επιβατικής κίνησης 21,2% στην Κω
Με αφορμή την πρόσφατη σεισμική δόνηση στην Κω ο Alexander Zinell, CEO της Fraport Greece, τη Δευτέρα 24 Ιουλίου, επισκέφθηκε το νησί και το αεροδρόμιο της Κω, όπου συνεχάρη και ευχαρίστησε όλους τους εργαζομένους του αεροδρομίου τονίζοντας:

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να δώσω τα συγχαρητήριά μου σε όλους τους εργαζομένους. Ανταπεξήλθαν άριστα σε μία τόσο δύσκολη κατάσταση και προχώρησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες εξασφαλίζοντας την ασφάλεια των επιβατών και κρατώντας το επίπεδο λειτουργίας του αεροδρομίου στα μέγιστα δυνατά επίπεδα. Με εφόδια την επιχειρησιακή ετοιμότητα και το πλάνο αναβάθμισης των 14 αεροδρομίων συνεχίζουμε ακάθεκτοι τις προσπάθειές μας για αύξηση της επιβατικής κίνησης, βελτίωση των υπηρεσιών και τουριστική ανάπτυξη των προορισμών. Ήδη το αεροδρόμιο της Κω καταγράφει αύξηση 21,2% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2016 με όλες τις προγραμματισμένες πτήσεις προς την Κω να πραγματοποιούνται κανονικά”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top