Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςACTA: 3,5 εκατ. τουρίστες αναμένονται φέτος στην Κύπρο
Τάσεις

ACTA: 3,5 εκατ. τουρίστες αναμένονται φέτος στην Κύπρο

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ACTA κ. Ντίνο Κάκκουρα παρουσιάζεται αυξημένη η έξοδος Κυπρίων για τις διακοπές τους τώρα τον Αύγουστο, κυρίως προς την Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά αλλά και σε ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Συνεχίζεται η μαζική ροή τουριστών προς την Κύπρο, κυρίως από Ρωσία και Αγγλία, με τους αριθμούς αφίξεων να αναμένονται να φθάσουν στα 3,5 εκατομμύρια, αν εξακολουθήσει η ίδια καλή πορεία και τους επόμενους μήνες.

“Μέχρι τον Οκτώβριο οι κρατήσεις πάνε πάρα πολύ καλά και το ζητούμενο είναι οι υπόλοιποι μήνες, δηλαδή οι χειμερινοί να έχουν ανάλογη αύξηση ούτως ώστε να πετύχει ο στόχος που όλοι επιδιώκουμε για επιμήκυνση της χειμερινής περιόδου”, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA) κ. Ντίνος Κάκκουρας.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, σημείωσε ότι στοιχεία δείχνουν ότι μετά από αρκετό καιρό το κατά κεφαλή εισόδημα έχει αυξηθεί. “Τα προηγούμενα χρόνια μας ανησυχούσε γιατί ενώ αυξάνονταν οι αφίξεις των ξένων ταξιδιωτών, είχαμε μείωση στο κατά κεφαλή εισόδημα και δεν είχαμε ανάλογη αύξηση και στα συνολικά έσοδα. Φαίνεται ότι φέτος αλλάζει αυτό το σκηνικό και τα συνολικά έσοδα είναι αυξημένα συγκριτικά με πέρσι στο κατά κεφαλή”, πρόσθεσε.

Είπε ότι Αγγλία και Ρωσία είναι οι πρώτες αγορές σε αφίξεις με μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες χώρες.

“Πρώτη μας αγορά είναι η Αγγλία και μετά η Ρωσία. Οι άλλες σημαντικές μας αγορές όπως είναι η Γερμανία, το Ισραήλ, η Σουηδία έχουν αρκετή αύξηση στα ποσοστά τους που είναι σημαντικό ώστε να μην υπάρχει μεγάλη εξάρτηση από Αγγλία και Ρωσία. Οποιεσδήποτε αυξήσεις έρχονται από άλλες χώρες είναι καλοδεχούμενες γιατί μας βοηθά να επιλέγεται η Κύπρος από αρκετές αγορές και να μη βασιζόμαστε τόσο πολύ σε Αγγλία και Ρωσία”, συμπλήρωσε.

Οι Κύπριοι επιλέγουν ελληνικά νησιά για διακοπές
Σύμφωνα με τον πΠρόεδρο του ACTA Ντίνο Κάκκουρα παρουσιάζεται αυξημένη η έξοδος Κυπρίων για τις διακοπές τους τώρα τον Αύγουστο, κυρίως προς την Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά αλλά και σε ευρωπαϊκούς προορισμούς.

“Οι περισσότερες πτήσεις έχουν γεμίσει, υπάρχει μεγάλη κίνηση προς το εξωτερικό. Οι Κύπριοι επιλέγουν κυρίως Ελλάδα και ελληνικά νησιά, τα πακέτα δεν είναι πολύ ακριβά αν εξαιρέσουμε κάποιες περιοχές της Ελλάδας και κάποια νησιά”, σημείωσε.

Είπε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Κυπρίων ταξιδεύει προς Ελλάδα, υπάρχουν όμως αρκετοί που ταξιδεύουν προς Ευρώπη κυρίως Ισπανία, Ιταλία, Αυστρία, Σερβία, Τσεχία και ένας μικρός αριθμός προς πιο μεγάλα ταξίδια όπως, στην Άπω Ανατολή και Αμερική.

Τα νησιά που έχουν προτίμηση από τους Κύπριους φέτος είναι η Κρήτη, προς Ηράκλειο και Χανιά, ενώ υπάρχουν πτήσεις δύο φορές την βδομάδα προς Πρέβεζα και αρκετές προς Μύκονο, Σαντορίνη, Σκίαθο.

“Αρκετός κόσμος”, συμπλήρωσε, “πάει προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη και από εκεί επιλέγει να πάει σε άλλα μέρη της Ελλάδας”.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024