Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΗ ΡΕΤΑ προειδοποιεί την Ελλάδα για τη χρήση των αλόγων στον τουρισμό
Τουριστικά αμαξίδια

Η ΡΕΤΑ προειδοποιεί την Ελλάδα για τη χρήση των αλόγων στον τουρισμό

Η διεθνής οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων ζητά την απαγόρευση των εμπορικών ιππήλατων αμαξών.

Ταλαιπωρία των αλόγων για χάρη του τουρισμού: Στην Ελλάδα αυτές τις ημέρες οι θερμοκρασίες ξεπερνούν τους 30 βαθμούς. Αυτό σημαίνει υψηλό κίνδυνο για την υγεία των αλόγων, ιδιαίτερα των αλόγων που σέρνουν άμαξες, προειδοποιεί η PETA. Παρά τον καύσωνα του καλοκαιριού, τα ζώα είναι υποχρεωμένα να τραβούν βαριές άμαξες ή να στέκονται με τις ώρες κάτω από τον καυτό ήλιο και επάνω στη σκληρή άσφαλτο. Ολοένα και πιο συχνά τα άλογα καταρρέουν από την εξάντληση. Η οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων απαιτεί τη διακοπή της χρήσης των ζώων κατά τη διάρκεια του καύσωνα. Επιπλέον πραγματοποιεί προσπάθειες υπέρ της απαγόρευσης των εμπορικών ιππήλατων αμαξών στην Ελλάδα.

“Ολοένα και πιο συχνά τα άλογα καταρρέουν μπροστά στις τουριστικές άμαξες εξαντλημένα ή νεκρά. Η πολιτική πρέπει να δώσει επιτέλους ένα τέλος σε αυτό το βασανιστήριο των ζώων”, λέει ο εισηγητής για ζώα στον κλάδο της διασκέδασης στην PETA, Peter Höffken. “Ο εξαναγκασμός ευαίσθητων ζώων να στέκονται επί ώρες ή να τραβούν άμαξες επάνω στη σκληρή άσφαλτο υπό συνθήκες καύσωνα, θύελλας, βροχής ή παγετού δεν έχει τίποτα απολύτως το ρομαντικό“.

Τα άλογα που τραβούν άμαξες στερούνται κάθε φυσικό τρόπο ζωής. Υπό ακραίες καιρικές συνθήκες τραβούν μεγάλο βάρος, η πορεία τους στο σκληρό έδαφος προκαλεί επίπονα προβλήματα στα πόδια, οι παρωπίδες εμποδίζουν την όρασή τους και όλη την ημέρα εισπνέουν καυσαέρια και καπνό. Κάποια ενδεχόμενα τραύματα πολύ δύσκολα θεραπεύονται υπό αυτές τις συνθήκες, οπότε και είναι ορατά σε μερικά άλογα.

Οι θερμοκρασίες πάνω από 30 βαθμούς ταλαιπωρούν τα άλογα. Οι συνέπειες της ισχυρής ηλιακής ακτινοβολίας μπορεί να είναι εγκαύματα ή ακόμα και θερμικό σοκ. Η PETA παρέχει συμβουλές σε κατόχους αλόγων, έτσι ώστε να μπορούν τα ζώα να αντέξουν τις ζεστές ημέρες:

Συμβουλές για τα άλογα τις ζεστές ημέρες:

  • Τα ανοιχτόχρωμα ζώα μπορούν να πάθουν πολύ γρήγορα εγκαύματα σε σημεία του σώματος που δεν έχουν χρωστική, όπως τα ρουθούνια, τα βλέφαρα και τα σημάδια στη μουσούδα. Στην περίπτωση αυτή βοηθούν οι αντηλιακές κρέμες χωρίς άρωμα με δείκτη προστασίας 50+, οι οποίες θα πρέπει εφαρμόζονται τακτικά.
  • Τα άλογα, τα οποία παρουσιάζουν ήδη σημάδια εγκαύματος, όπως ερυθρότητα, ξεφλούδισμα ή ανοιχτές πληγές, θα πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα από τον ήλιο. Θεραπευτικές αλοιφές μπορούν να καταπραΰνουν το έγκαυμα.
  • Όταν το άλογο αρχίζει ξαφνικά χωρίς φανερή αιτία να ιδρώνει πολύ έντονα, η ένταση του σώματός να υποχωρεί και στη χειρότερη περίπτωση να τρικλίζει, τότε κατά πάσα πιθανότητα έχει υποστεί θερμοπληξία. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να κληθεί αμέσως ένας κτηνίατρος. Ως πρώτες βοήθειες ο κάτοχος του αλόγου θα πρέπει να μεταφέρει το ζώο αμέσως σε σκιερό και καλά αεριζόμενο μέρος και να του ρίξει νερό. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν τα υγρά επιθέματα.
  • Για την προστασία από τις μύγες θα πρέπει τα άλογα να φορούν το καλοκαίρι μάσκες προστασίας από μύγες και κουβέρτες για μύγες με μικρά διάκενα.
  • Σε θερμοκρασίες πάνω από 30 βαθμούς δε θα πρέπει να μετακινούνται τα ζώα κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά να προτιμώνται οι πιο δροσερές πρωινές και βραδινές ώρες.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024