Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προβολή προορισμού

Προβολή της Τήνου και του θρησκευτικού τουρισμού στη Ρουμανία

Βίκυ Καραντζαβέλου - 11 Αύγουστος 2017, 09:34

Το ενδιαφέρον των Ρουμάνων να επισκεφθούν την Τήνο είναι έντονο, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από το ενδιαφέρον των TOs Ρουμανίας να αναδείξουν νέους προορισμούς στην Ελλάδα με έμφαση στον θρησκευτικό τουρισμό.


Το σημαντικότερο Ορθόδοξο προσκύνημα στην Ελλάδα κι ένα από τα γνωστότερα σε ολόκληρο τον κόσμο, ο Εορτασμός της Κοίμησης της Θεοτόκου στον Ιερό ναό της Ευαγγελιστρίας της Τήνου, αλλά και η παρουσίαση του νησιού ως ελκυστικού προορισμού διακοπών, θα είναι το θέμα εκπομπής του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου TVR (TVR2) της Ρουμανίας.

Για τις ανάγκες των γυρισμάτων, ο γενικός γραμματέας ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνος Τσέγας ενέκρινε εισήγηση του Γραφείου ΕΟΤ Ρουμανίας για την φιλοξενία σε Αθήνα και Τήνο ( 14-18/8/17) του τηλεοπτικού συνεργείου, στο πλαίσιο των ταξιδίων εξοικείωσης, που οργανώνει και υλοποιεί ο ΕΟΤ, εφαρμόζοντας τον στρατηγικό επικοινωνιακό σχεδιασμό της υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά, με στόχο την ενίσχυση του θεματικού τουρισμού στη χώρα μας.

Το TVR2 είναι ένα από τα τρία κρατικά κανάλια της Ρουμανίας, με την υψηλότερη τηλεθέαση, καθώς παρουσιάζει ποιοτικά προγράμματα πολιτιστικού, ταξιδιωτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα. Το συγκεκριμένο θέμα θα παρουσιαστεί σε ξεχωριστή εκπομπή διάρκειας περίπου μίας ώρας, ενώ θα χρησιμοποιηθούν πλάνα και σε άλλες εκπομπές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 90% του πληθυσμού της Ρουμανίας είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι και ο εορτασμός της Κοίμησης της Θεοτόκου αποτελεί μεγάλη θρησκευτική εορτή. Το ενδιαφέρον των Ρουμάνων να επισκεφθούν την Τήνο είναι έντονο, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από το ενδιαφέρον των TOs Ρουμανίας να αναδείξουν νέους προορισμούς στην Ελλάδα με έμφαση στον θρησκευτικό τουρισμό.

Ανάλογα ταξίδια εξοικείωσης έχουν επίσης προγραμματιστεί:

  • Για  δημοσιογράφο της Βερολινέζικης εφημερίδας “Der Tagesspiegel”, ο οποίος επισκέπτεται την χώρα μας  20-22/08/17, με σκοπό τη σύνταξη ταξιδιωτικού οδοιπορικού για την  Αθήνα.
  • Για έξι Αυστριακούς δημοσιογράφους των εφημερίδων ευρεία κυκλοφορίας “Krone Zeitung”, “Kurier”, “Die Presse”, του ιντερνετικού και τηλεοπτικού δικτύου Oe24 online & tv (με 4.000.000 τηλεθεατές) και του περιοδικού “Hin und Weg” που θα μετέχουν σε ξεναγηθούν μέσω κρουαζιέρας σε Αθήνα, Ύδρα και Μύκονο από 29/8 έως 3/9/2017.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top