Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΗ Ryanair ζητά από τα βρετανικά αεροδρόμια να μειώσουν τις πωλήσεις αλκοόλ στους επιβάτες
Αεροπορικές εταιρείες

Η Ryanair ζητά από τα βρετανικά αεροδρόμια να μειώσουν τις πωλήσεις αλκοόλ στους επιβάτες

Η Ryanair καλεί τους βρετανικούς αερολιμένες να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ επιβατών σε μπαρ και εστιατόρια, λόγω αυξημένης διαταραγμένης συμπεριφοράς των επιβατών, ειδικά σε καταστάσεις καθυστέρησης πτήσεων.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Βρετανίας (CAA) ανέφερε αύξηση κατά 600% των περιστατικών που προκαλούν αναστάτωση σε επιβάτες αεροσκαφών στο Ηνωμένο Βασίλειο μεταξύ του 2012 και του 2016, με τα περισσότερα εξ αυτών των περιστατικών να προκαλούνται λόγω αλκοόλ. Για το λόγο αυτό η Ryanair κάλεσε τα αεροδρόμια της χώρας να αναλάβουν μεγαλύτερη ευθύνη σε αυτό το ζήτημα ασφάλειας, απαγορεύοντας την πώληση όλων των αλκοολούχων ποτών σε μπαρ και εστιατόρια πριν από τις 10 το πρωί.

  • Αυτό θα γίνει με την υποχρετική επίδειξη της κάρτας επιβίβασης κατά την αγορά αλκοολούχων ποτών σε μπαρ και εστιατόρια στα αεροδρόμια (κατά τον ίδιο τρόπο που επιδεικνύεται κατά τις υπόλοιπες αγορές) και περιορίζοντας τον αριθμό των ποτών ανά επιβάτη σε δύο το πολύ.
  • Ακόμη, με τον έλεγχο της πώλησης αλκοόλ σε μπαρ και εστιατόρια κατά τις καθυστερήσεις πτήσεων, περιορίζοντας τον αριθμό των ποτών ανά επιβάτη σε δύο το πολύ.

Η Ryanair έχει ήδη λάβει ορισμένα μέτρα για να αποτρέψει αποκλίνουσες συμπεριφορές στις πτήσεις της από το Ηνωμένο Βασίλειο, με τους πελάτες να μην τους επιτρέπεται να καταναλώνουν τα προϊόντα duty-free που αγόρασαν στο αεροδρόμιο επί του αεροσκάφους. Στους πελάτες που πετούν από το αεροδρόμια Prestwick της Γλασκώβης και Μάντσεστερ προς Alicante και Ibiza στην Ισπανία, δεν επιτρέπεται πλέον να εισάγουν αφορολόγητο αλκοόλ στο αεροσκάφος, ενώ εκείνοι που έχουν ήδη αγορασει, θα κληθούν είτε να το τοποθετήσουν βάλουν στο χώρο αποσκευών ή να το αφήσουν.

Ο Kenny Jacobs, υπεύθυνος Μάρκετινγκ της Ryanair, δήλωσε: “Είναι εντελώς άδικο το γεγονός ότι τα αεροδρόμια μπορούν να επωφεληθούν από την απεριόριστη πώληση αλκοόλ σε επιβάτες και να αφήνουν τις αεροπορικές εταιρείες να αντιμετωπίζουν τις συνέπειες στην ασφάλεια. Αυτό αποτελεί πρόβλημα, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις καθυστέρησης πτήσεων, όταν δεν υπάρχει όριο στην πώληση αλκοόλ σε μπαρ και εστιατόρια που βρίσκονται μετά τον έλεγχο εισιτηρίων στα αεροδρόμια. είναι ένα θέμα που τα αεροδρόμια πρέπει να αντιμετωπίσουν τώρα και ζητούμε σημαντικές αλλαγές, ώστε  να απαγορευθεί η πώληση αλκοόλ στα αεροδρόμια, ιδιαίτερα όταν υπάρχουν πτήσεις νωρίς το πρωί και όταν οι πτήσεις έχουν καθυστέρηση”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024