Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Η αγορά του αιώνα σε αεροσκάφη Boeing τελικά στην Ryanair

Θοδωρής Κουμέλης - 25 Ιανουάριος 2002, 00:00

Η αεροπορική εταιρία χαμηλών ναύλων Ryanair<.> φαίνεται να παίρνει τα πρωτεία και να σπάει το ρεκόρ της<...>

easyJet σε αριθμό αγορών αεροσκαφών. Η Ryanair αποφάσισε την αγορά 100 αεροσκαφών Boeing 737-800 τη στιγμή που η easyJet διαπραγματεύεται με την Boeing και την Airbus, για την αγορά 75 νέων αεροσκαφών.

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρία, ζήτησε παράλληλα option (δικαίωμα αγοράς) και για 50 αεροσκάφη τύπου 737 και εκτιμά ότι η συνολική αξία του συμβολαίου ανέρχεται σε 9,7 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση, τα 100 αεροσκάφη θα παραδοθούν στην Ryanair -της οποίας ο στόλος αποτελείται αποκλειστικά από αεροσκάφη της Boeing- μεταξύ του 2002 και του 2010.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η Ryanair εξασφάλισε ιδιαίτερα ελκυστική τιμή, με έκπτωση ίσως και 30%, ποσοστό το οποίο υπερβαίνει τις συνηθισμένες μειώσεις που προσφέρουν οι αεροναυπηγικές βιομηχανίες.

Η Ryanair είναι ένας από τους λίγους αερομεταφορείς που είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να προχωρήσουν σε αγορές αεροσκαφών, καθώς μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και μεσούσης της παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης, η βιομηχανία αερομεταφορών πάσχει από πλεονάζουσα μεταφορική δυναμικότητα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top