Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τάσεις

Γιατί οι Ασιάτες ταξιδιώτες επιλέγουν διαμονή εκτός ξενοδοχείου

Θοδωρής Κουμέλης - 23 Αύγουστος 2017, 12:24

Η διεθνής πλατφόρμα καταλυμάτων Agoda, αναφέρει ότι πάνω από 1,5 εκατ. ακίνητα σε όλο τον κόσμο έχουν συμπεριληφθεί στα είδη εναλλακτικής διαμονής, παρέχοντας μια μοναδική ματιά στην επίδραση της διαμονής εκτός ξενοδοχείου με την πάροδο του χρόνου.


Ένας αυξανόμενος αριθμός Ασιατών τουριστών επιλέγει τη διαμονή εκτός ξενοδοχείου (homestays), στα ταξίδια τους, σύμφωνα με νέα μελέτη της Agoda. Η έρευνα “Travel and Tech Study” της γνωστής πλατφόρμας καταλυμάτων εξέτασε τα κίνητρα και τις συμπεριφορές κράτησης των ταξιδιωτών που οδηγούν αυτήν την τάση της διαμονής εκτός ξενοδοχείων σε άνοδο. Η μελέτη βασίζεται σε μια έρευνα σε πάνω από 16.000 άτομα, ηλικίας 18-64 ετών σε 15 χώρες.

Οι ταξιδιώτες εντός μιας χώρας είναι πιο πιθανό να κάνουν κράτηση σε homestays, αλλά κρατούν επίσης ως επιλογή στο μυαλό τους και την κράτηση ιδιωτικών κατοικιών / διαμερισμάτων, όταν ταξιδεύουν σε γειτονικές χώρες.

Οι ταξιδιώτες από την Ινδονησία (79%), τη Σιγκαπούρη (71%), τις Φιλιππίνες (82%) και την Ταϊλάνδη (80%), πιθανότατα δε θα κάνουν κράτηση σε κάποιο ξενοδοχείο όταν πρόκειται να ταξιδέψουν στην Ασία. Παρομοίως, οι ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο (88%), τις ΗΠΑ (84%) και την Αυστραλία (75%) θα επιλέξουν να διαμείνουν σε μια ιδιωτική κατοικία, στην ήπειρό τους.

Οι λόγοι για την επιλογή εναλλακτικών καταλυμάτων ποικίλλουν ανάλογα με τις χώρες:

  • Οι Ινδονήσιοι (55%), οι Μαλαισιανοί (54%) και οι Φιλιππινέζοι (53%) θα κλείσουν κάτι σε homestays, που φιλοξενούν οικογένειες και μεγάλες ομάδες.
  • Οι Σιγκαπουριανοί (57%), οι Ταϊλανδοί (54%) και οι Αυστραλοί (46%) θεωρούν τις εναλλακτικές διαμονές ως μια λιγότερο ακριβή επιλογή απ‘ότι ένα δωμάτιο ξενοδοχείου.
  • Οι Κινέζοι ταξιδιώτες επιλέγουν να μη μείνουν σε ξενοδοχείο, ως επί το πλείστον για να αποκτήσουν μια πιο αυθεντική, τοπική ταξιδιωτική εμπειρία (55%).

Τύποι εναλλακτικών καταλυμάτων, στα οποία  που έχουν γίνει κρατήσεις, ανάλογα με τις αγορές

  • Τα B&B κατατάσσονται στην πρώτη θέση για τους Φιλιππινέζους ταξιδιώτες, ενώ το 53% των ερωτηθέντων έχουν κλείσει ένα B&B κατά το παρελθόν έτος
  • Οι ιδιωτικές κατοικίες είναι από τα αγαπημένα homestays για τους ταξιδιώτες από τη Σιγκαπούρη (44%), τη Μαλαισία (40%) και την Αυστραλία (38%).
  • Βίλες και ξενώνες που προτιμούν οι ταξιδιώτες της Ινδονησίας (37% και 36% αντίστοιχα) και οι ταξιδιώτες της Ταϊλάνδης (31% και 32% αντίστοιχα).


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top