Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιβάλλον

Όχι στην καταστροφή του κερκυραϊκού ελαιώνα λέει ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών πρακτόρων Κέρκυρας

Τατιάνα Ρόκου - 25 Αύγουστος 2017, 14:04

Ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα των κατοίκων της βόρειας Κέρκυρας, με στόχο να αποτραπεί η καταστροφή του κερκυραϊκού ελαιώνα και ζητά τη βοήθεια και τη στήριξη των μελών του, αλλά και όλων των Κερκυραίων για να αποτραπεί αυτή η καταστροφή.


Ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας με αφορμή την ανοιχτή επιστολή – καταγγελία που εστάλη από την Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας, στα πλαίσια στήριξης του αγώνα των κατοίκων της Βόρειας Κέρκυρας, ώστε να σταματήσει η ανελέητη κοπή των ελαιόδεντρων, εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στις προσπάθειές τους και καλεί με τη σειρά του την Πολιτεία να δώσει άμεση λύση.

“Υπογραμμίζουμε την αναγκαιότητα συμβολής όλων των υπευθύνων προκειμένου να  διαφυλαχθεί ο Κερκυραϊκός Ελαιώνας και να αποτραπεί εγκαίρως η καταστροφή του.

Ενημερώνουμε πως η επιστολή εστάλη σε όλους τους υπεύθυνους μεταξύ των οποίων, στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου, στο Υπουργείο Οικονομικών, στον περιφερειάρχη κ. Γαλιατσάτο, στην αντιπερειφερειάρχη κα Πανδή, στον προϊστάμενο της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας κ. Γκίνη, στη Λιμενική Αστυνομία, στη Δ/νση Αγροτικών Υποθέσεων Δυτικής Ελλάδας κ.ά., με σκοπό την ευαισθητοποίηση ώστε να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την εύρεση άμεσης λύσης στο θέμα”, αναφέρει ο Σύνδεσμος.

Αναλυτικά στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

“Με το παρόν θέλουμε να εκφράσουμε την αγωνία μας για το αδιέξοδο που έχουν περιέλθει όλες οι ενέργειες που έχουν γίνει από τους κατοίκους περιοχών της βορείου Κέρκυρας αλλά και αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης προκειμένου να σταματήσουν την ανεξέλεγκτη δράση ‘επιτήδειων’ που εκμεταλλευόμενοι κενά νόμων και την ασυνεννοησία μεταξύ των αρμοδίων υπηρεσιών, αποδεκατίζουν παράνομα τον κερκυραϊκό ελαιώνα αποκομίζοντας τεράστια οικονομικά οφέλη.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες και τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας φαίνεται καθαρά η πλήρη καταστροφή από την παράνομη αυτή εκμετάλλευση, καθώς σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει ριζική κοπή των ελαιόδεντρων, ενώ μετά την καταστροφή, ακολουθεί και παράνομη διακίνηση και πώληση για καυσόξυλα.

Ο πλημμελής έλεγχος του κράτους, η απουσία και η αδιαφορία πολλών ιδιοκτητών για το αποτέλεσμα του κλαδέματος και ο φόβος που υπάρχει, για τις συνέπειες τυχόν καταγγελιών στις ‘κλειστές’ κοινωνίες που δρουν οι συγκεκριμένοι ‘επιτήδειοι’, όχι μόνο στη βόρεια, αλλά και σε όλη την Κέρκυρα, θα μας οδηγήσουν στην πλήρη απαξίωση του κερκυραϊκού ελαιώνα, που αποτελεί ένα ζωντανό  φυσικό μνημείο και σήμα κατατεθέν της Κέρκυρας.

Παρακαλούμε όλους τους αρμοδίους να επιληφθούν άμεσα του θέματος και να βοηθήσουν στη διατήρηση και συνέχιση της ύπαρξης αυτού  του ‘Φυσικού Μνημείου Απείρου Κάλους’ του κερκυραϊκού ελαιώνα, πριν είναι πολύ αργά...”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top