Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΞεκινά στις 30 Σεπτεμβρίου η αεροπορική σύνδεση Αθήνας – Πεκίνου με Air China
Αεροπορικές εταιρείες

Ξεκινά στις 30 Σεπτεμβρίου η αεροπορική σύνδεση Αθήνας – Πεκίνου με Air China

Τα δρομολόγια της Air China θα διεξάγονται κάθε Τετάρτη και Σάββατο, με αεροσκάφη Airbus 300–200 χωρητικότητας 237 θέσεων.

Με δύο απευθείας πτήσεις την εβδομάδα θα συνδέει η Air China την Αθήνα με το Πεκίνο, από τις 30 Σεπτεμβρίου. Τα δρομολόγια θα διεξάγονται κάθε Τετάρτη και Σάββατο με αεροσκάφη Airbus 300–200 χωρητικότητας 237 θέσεων και θα αντικαταστήσουν τη γραμμή Πεκίνο – Μόναχο – Αθήνα, που είναι σε λειτουργία τα τελευταία επτά χρόνια.

Το πρώτο αεροσκάφος της Air China, ένα Airbus A330-200 θα προσγειωθεί αύριο Τετάρτη 30 Αυγούστου, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, απευθείας από το Πεκίνο.

“Η πολυαναμενόμενη έναρξη των απευθείας πτήσεων μεταξύ Πεκίνου και Αθήνας στις 30 Σεπτεμβρίου θα συμβάλει στη θέση της Ελλάδας ως εξέχοντος κόμβου μεταφορών και ελκυστικού προορισμού για τους Κινέζους τουρίστες”, δήλωσε ο πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα Zou Xiaoli σε σχετική συνέντευξη Τύπου. “Και το πιο σημαντικό θα αποδείξει για άλλη μια φορά σε ολόκληρο τον κόσμο ότι με κοινή δέσμευση και συνέργεια μπορούμε να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα”, τόνισε ο Zou.

Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τη νέα απευθείας πτήση ανάμεσα στο Πεκίνο και την Αθήνα. Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα και εναποθέτουμε μεγάλες ελπίδες στην ανάπτυξη των σχέσεων Κίνας-Ελλάδας”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, κ. Γιάννης Παράσχης. Για να καλωσορίσει περισσότερους Κινέζους επισκέπτες στην Ελλάδα για επαγγελματικούς λόγους ή για αναψυχή, ο ΔΑΑ έχει προετοιμαστεί για να διευκολύνει και να εξυπηρετήσει τις ανάγκες τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τόνισε ο κ. Παράσχης.

Από την πλευρά του, ο Qiao Shuwen, γενικός διευθυντής της θυγατρικής της Air China στην Αθήνα, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι σε λίγα χρόνια, χάρη σε αυτό το νέο δρομολόγιο-ορόσημο, ο αριθμός των Κινέζων επισκεπτών στην Ελλάδα θα διπλασιαστεί. “Η Κίνα και η Ελλάδα έχουν καλές σχέσεις, και η κινεζική και η ελληνική κυβέρνηση έχουν δείξει τις φιλικές τους σχέσεις, φέρνοντας πολλούς από τους Κινέζους τουρίστες στην Ελλάδα Θέλουμε επίσης να φέρουμε περισσότερους Έλληνες στην Κίνα, αυτός είναι ο στόχος μας”, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024