Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιφέρεια

Εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης για τον ευπρεπισμό του Νέου Φρουρίου Κέρκυρας

Τατιάνα Ρόκου - 29 Αύγουστος 2017, 11:34

Με 18 θετικές ψήφους και 5 αποχές, εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο η σύναψη προγραμματικής για τον ευπρεπισμό του Νέου Φρουρίου Κέρκυρας. Επόμενη προτεραιότητα της ΠΙΝ το Κάστρο της Άσσου στην Κεφαλονιά.


Με τις θετικές ψήφους της ΑΝΑΣΑ, της ΛΑΣΥ και της Αριστερής Κίνησης Ιονίου, υπερψηφίστηκε η έγκριση της σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Ιονίων Νήσων – Π.Ε. Κέρκυρας και Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για τον ευπρεπισμό του Νέου Φρουρίου, σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα διαθέσει για το σκοπό του καθαρισμού και ευπρεπισμού του Νέου Φρουρίου το ποσό των 70.000 ευρώ και το έργο θα εκτελεστεί υπό την επίβλεψη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κέρκυρας, εκ μέρους του ΥΠΠΟΑ.

“Διαχρονικά το Υπουργείο Πολιτισμού έχει επιδείξει κακή πίστη έναντι της Κέρκυρας”, δήλωσε ο πρώην δήμαρχος και περιφερειακός σύμβουλος κ. Χρ. Σαρλής, τονίζοντας ότι πράττει καλώς ο περιφερειάρχης και βάζει στην προγραμματική σύμβαση την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και υπό την έννοια αυτή θα πρέπει να επιμείνει για την προεδρία αυτής. “Αδράξτε την ευκαιρία να επεκταθείτε και σε άλλα μνημεία και εν προκειμένω στην Κέρκυρα στο σύνολο του μνημείου της Παλιάς Πόλης” ζήτησε από τον περιφερειάρχη.

Απαντώντας ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος στον κ. Σαρλή, αλλά και αναφερόμενος στην συζήτηση των προηγούμενων ημερών για την μη συμπερίληψη του Δήμου Κέρκυρας στην προγραμματική σύμβαση, δήλωσε ότι η ΠΙΝ και ο Δήμος Κέρκυρας, παρά τα όσα κάποιοι σκοπίμως λένε, έχουν αγαστή συνεργασία και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στηρίζει, χωρίς προϋποθέσεις, όλες τις πρωτοβουλίες των Δήμων στην κατεύθυνση της ανάδειξης, διάσωσης και προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς των νησιών μας.

“Πάνω από όλα, όμως, για εμάς προέχει το συμφέρον των τοπικών κοινωνιών. Η συζήτηση για συμμετοχή και άλλων εταίρων στην προγραμματική σύμβαση δεν προσφέρει πρακτικά και ουσιαστικά τίποτα στην κατεύθυνση του καθαρισμού του Νέου Φρουρίου, πέραν της καθυστέρησης που θα επιφέρει”, είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε δε, ότι είναι κοινή παραδοχή ότι το Νέο Φρούριο πρέπει να καθαριστεί και για το λόγο αυτό θα πρέπει να στηρίξουν όλοι την άμεση έναρξη των εργασιών, δια της προγραμματικής σύμβασης. “Βρισκόμαστε εδώ για να προσφέρουμε στους πολίτες, δεν μπορούμε να μένουμε άπραγοι και να αμέτοχοι στα όσα συμβαίνουν. Συνεισφέρουμε λοιπόν οικονομικά και τεχνικά στην μεγάλη ανάγκη που παρουσιάστηκε για το Νέο Φρούριο Κέρκυρας και θα επεκτείνουμε τις παρεμβάσεις μας και σε άλλα μνημεία, που χρήζουν ανάγκης, και σε άλλες Περιφερειακές Ενότητες”, είπε ανακοινώνοντας ότι η αμέσως επόμενη προτεραιότητα είναι το Κάστρο της Άσσου στην Κεφαλονιά.

Το θέμα ψηφίστηκε με τις 18 θετικές ψήφους της ΑΝΑΣΑ, της ΛΑΣΥ και της “Αριστερής Κίνησης Ιονίου” - απείχαν της ψηφοφορίας οι κ.κ. Σπύρου, Μεταλληνός, Μπιάγκης, Καλούδης και Σαρλής.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top