Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού

Αύξηση 15,3% στα έσοδα από αφίξεις τουριστών στην Κύπρο τον Ιούνιο

Βίκυ Καραντζαβέλου - 29 Αύγουστος 2017, 14:25

Το α' εξάμηνο του χρόνου προσεγγίστηκε ήδη το φράγμα του ενός δισ. ευρώ (996,4 εκατ. ευρώ), καταγράφοντας σημαντική αύξηση 19,9% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου χρόνου.


Σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα, προς όφελος της οικονομίας του τόπου, κυμάνθηκαν τα τουριστικά έσοδα Ιουνίου 2017, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας Κύπρου που ανακοινώθηκαν σήμερα. Συγκεκριμένα, κατά τον εν λόγω μήνα, τα έσοδα από αφίξεις τουριστών έφτασαν τα 347,2 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αξιοσημείωτη αύξηση, της τάξης του 15,3% σε σύγκριση με το μήνα Ιούνιο 2016. Όσον αφορά στα αθροιστικά συνολικά έσοδα για το α’ εξάμηνο του χρόνου, άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι προσεγγίστηκε ήδη το φράγμα του ενός δισ. ευρώ (996,4 εκατ. ευρώ), καταγράφοντας σημαντική αύξηση 19,9% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου χρόνου.

Υπογραμμίζεται ότι η μέση δαπάνη των περιηγητών, από όλες σχεδόν τις αγορές για την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου, σημείωσε αύξηση, είτε λόγω αυξημένης ημερήσιας δαπάνης, είτε λόγω αύξησης στη διάρκεια παραμονής των τουριστών αυτών ή και των δύο. Ενδεικτικά σημειώνεται η αύξηση κατά 12,5% στη δαπάνη των Ρώσων τουριστών (αύξηση 6,9% στην ημερήσια δαπάνη και 5,2% στη μέση διάρκεια παραμονής), αύξηση κατά 10,1% στην δαπάνη των Γερμανών τουριστών (αύξηση 3,4% στην ημερήσια δαπάνη και 6,4% στη μέση διάρκεια παραμονής) καθώς και αύξηση 31% στην δαπάνη των τουριστών από το Ισραήλ (παρά τη μείωση κατά 2,3% στην ημερήσια δαπάνη, σημειώθηκε αύξηση κατά 34,1% στη διάρκεια παραμονής τους). Εξαίρεση αποτελεί η δαπάνη των τουριστών από το Ηνωμένο Βασίλειο, με μικρή μείωση κατά 2,8%, λόγω της μειωμένης κατά 3,7% μέσης διάρκειας παραμονής τους και παρά την αυξημένη κατά 0,9% ημερήσια δαπάνη τους.

Ως αποτέλεσμα των πιο πάνω, και δεδομένων των σημαντικών αφίξεων περιηγητών από όλες σχεδόν τις αγορές, τα συνολικά έσοδα από τους τουρίστες των πλείστων χωρών (με ελάχιστες δηλαδή εξαιρέσεις) παρουσιάζονται αυξημένα για την περίοδο Ιανουαρίου - Ιουνίου 2017, συγκριτικά με τα αντίστοιχα έσοδα από την κάθε χώρα-πηγή πέρυσι την ίδια περίοδο.

Με την ανακοίνωση των συνολικών τουριστικών εσόδων για το α’ εξάμηνο του χρόνου, αλλά και των τουριστικών αφίξεων Ιουλίου πριν λίγες μέρες, ενισχύεται η αρχική εκτίμηση του οργανισμού ότι το 2017 θα αποτελέσει νέα χρονιά ορόσημο για τον κυπριακό τουρισμό.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top