Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Κρουαζιέρα

Π. Κουρουμπλής: Υπάρχει η ιδέα για νησί - φορολογικό παράδεισο για τα κρουαζιερόπλοια

Τατιάνα Ρόκου - 29 Αύγουστος 2017, 15:30

'Είμαστε ανοιχτοί στο να γίνουν επενδύσεις από εταιρείες κρουαζιέρας. Και αυτές να αποπληρώνονται από τις εγκαταστάσεις', δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας.


Την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση έχει στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις διατύπωσε ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής στην εκπομπή “Ακραίως”, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, προσθέτοντας παράλληλα ότι γίνεται προσπάθεια να καθιερωθεί ένα μικρό νησί ως “αφορολόγητος παράδεισος” για τα κρουαζιερόπλοια.

Ο υπουργός ανέφερε στην εκπομπή την προσπάθεια που γίνεται σε σχέση με την ανάδειξη ενός μικρού νησιού στο Αιγαίο ως “παράδεισο” για αγορές αφορολόγητων προϊόντων: “Ηταν μια ιδέα μου, έχει τεθεί στο οικονομικό επιτελείο. Ένα νησί δηλαδή, ένα μικρό νησί, να έχει φορολογική ατέλεια. Αυτά συνέβαιναν στην Τουρκία και την Αίγυπτο, τώρα δε γίνονται πια. Η άποψή μου θα ήταν να κάνουμε μια προσπάθεια. Εξαρτάται και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όμως πρέπει να το θέσουμε και να το προσπαθήσουμε”.

Τόνισε, επίσης, ότι υπάρχει αύξηση στην κρουαζιέρα στην Ελλάδα κατά 5-7%. “Εγώ πλέον έχω ξεκαθαρίσει στους ανθρώπους της κρουαζιέρας ότι είμαστε ανοιχτοί στο να γίνουν επενδύσεις από εταιρείες κρουαζιέρας. Και αυτές να αποπληρώνονται από τις εγκαταστάσεις”.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top