Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπίσκεψη του γενικού γραμματέα Λιμένων σε Πόρο και Ύδρα
Λιμένες

Επίσκεψη του γενικού γραμματέα Λιμένων σε Πόρο και Ύδρα

Στο περιθώριο των εκδηλώσεων 'Συνοριακά της Νεότερης Ελλάδας' (στον Πόρο) και 'Κουντουριώτεια' (στην Ύδρα), ο κ. Χρήστος Λαμπρίδης συνομίλησε με τους δημάρχους των νησιών για εκκρεμή ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία τους.

Επίσκεψη στον Πόρο και την Ύδρα πραγματοποίησε ο κ. Χρήστος Λαμπρίδης, γενικός γραμματέας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησαωτικής Πολιτικής, την Παρασκευή 18 και Κυριακή 20 Αυγούστου, αντίστοιχα, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση σε εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσαν οι δύο δήμοι.

Την Παρασκευή 18 Αυγούστου ο κ. Λαμπρίδης παρέστη στην έναρξη των εκδηλώσεων “Συνοριακά της Νεότερης Ελλάδας”, που διοργανώνει ο Δήμος Πόρου, για δεύτερη συνεχή χρονιά, με τις οποίες εορτάζεται η επέτειος των διαπραγματεύσεων που έλαβαν χώρα στο λιμάνι του Πόρου, το φθινόπωρο του 1828, μεταξύ του Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια και των διπλωματικών αποστολών Αγγλίας, Γαλλίας και Ρωσίας. Αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων αυτών ήταν ο καθορισμός των πρώτων συνόρων του ελεύθερου Ελληνικού Κράτους.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο κ. Λαμπρίδης και ο δήμαρχος Πόρου, κ. Γιάννης Δημητριάδης επιβεβαίωσαν την ανάγκη να συνεχιστεί η μέχρι τώρα στενή συνεργασία τους, ώστε να επιλυθούν εκκρεμή ζητήματα που αφορούν στο λιμάνι, με στόχο να βελτιωθεί περαιτέρω η λειτουργία του και να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες, στην καθημερινή κίνηση πολιτών και επισκεπτών.

Την Κυριακή 20 Αυγούστου ο κ. Λαμπρίδης παρευρέθη στην Ύδρα, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων “Κουντουριώτεια”, που διοργανώνει ο Δήμος Ύδρας κάθε Αύγουστο, τιμώντας τον πρώτο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Υδραίο ναύαρχο Παύλο Κουντουριώτη.

Ο κ. Λαμπρίδης επισκέφθηκε τη Λιμενική Αρχή Ύδρας, όπου ενημερώθηκε από τον λιμενάρχη, πλωτάρχη Λ.Σ. κ. Μανδαλάκη, για τις δραστηριότητες της Λιμενικής Αρχής και για τις υφιστάμενες ανάγκες. Συνομίλησε με το προσωπικό της Λιμενικής Αρχής και τους συνεχάρη για το έργο και τις υπηρεσίες που προσφέρουν. Στο περιθώριο των εκδηλώσεων, ο κ. Λαμπρίδης συνομίλησε με τον δήμαρχο Πόρου κ. Γιώργο Κουκουδάκη και με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Ύδρας κ. Μπελέγρη για θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του λιμένα και τις ανάγκες παρεμβάσεων που θα πρέπει να μελετηθούν και να δρομολογηθούν στο επόμενο διάστημα.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024